Els esportistes catalans brillen als World Roller Games

2 minuts de lectura

DSC_6422 (1)

La primera edició dels World Roller Games ha estat un èxit en clau catalana. Fa unes setmanes advertíem de l’enorme potencial dels esportistes de casa nostra (163 participants a Nanjing) i una bona part d’ells han acabat pujant al podi. 3 ors, 7 plates i 2 bronzes de la delegació espanyola (el 50% de les medalles) han comptat amb la seva participació. En la majoria dels casos, a més, de manera determinant.

Les dues seleccions absolutes d’hoquei patins (16 de 20 jugadors catalans en total) han ofert un gran nivell per endur-se un doble or magnífic. L’equip femení ha revalidat el títol de 2016 amb el mateix bloc i el masculí s’ha endut el sisè mundial de les darreres set edicions disputades, recuperant l’or perdut el 2015 a França. Dos títols resolts en finals molt ajustades i que certifiquen, un cop més, que el millor hoquei patins del món es juga a Catalunya. La selecció sub20 masculina (9 de 10 catalans) es va quedar a les portes de forjar un gran triplet i finalment es va haver de conformar amb la medalla de plata.

El tercer or era més que previsible abans de començar el campionat. El CPA Olot ha tornat a guanyar el títol mundial amb l’exercici “sóc innocent” en un grup de xou gran que domina a la perfecció. Ho ha fet, de nou, per davant del CPA Girona, l’equip que s’ha consolidat a l’elit amb “esclaus de la riquesa”.

El patinatge artístic ha comptat amb dues medalles més de casa nostra: el subcampionat mundial de Mònica Gimeno en l’exercici individual, el seu millor resultat històric en aquesta competició, i la plata del PA Maçanet en l’any del seu debut al grup de xou petit. Pere Marsinyach es va quedar a les portes del podi en una disciplina que viu un moment dolç i de ple creixement a Catalunya.

Un dels protagonistes d’aquests campionats ha estat el jove Marc Morera, l’únic capaç de pujar al podi en dues ocasions. Primer ho va fer en l’eslàlom gegant d’alpí en línia, amb una medalla de plata gestada ja des de la primera mànega de la final. Morera, que aquest estiu s’havia proclamat subcampió d’Europa júnior en paral·lel, va arrodonir l’actuació amb un bronze per equips amb tres integrants més de la selecció espanyola.

DJMi-lUW0AEPEjk
L’equip femení d’hoquei línia, subcampió del món

L’hoquei en línia ha estat una altra disciplina que ha tastat el medaller. Fins a vuit jugadores catalanes han format l’eix vertebral de la selecció estatal femenina que s’ha proclamat subcampiona del món després de perdre a la final contra els EUA. En la competició masculina, l’equip sènior va quedar fora del podi però el combinat sub20, amb sis jugadors de casa nostra, també va guanyar la plata. Finalment, menció especial per a Lara Selva i Adela Villa, integrants del combinat de Roller Derby espanyol que s’ha penjat el bronze en aquests mundials.

Colòmbia, líder del medaller

Més de la meitat dels esportistes del nostre país presents a Nanjing han pujat al podi, una dada que augura molt bons registres per a la segona edició d’aquests mundials del patinatge que es disputarà a Barcelona l’any 2019. Els World Roller Games han conclòs amb un triomf de Colòmbia al medaller absolut (24 ors, 48 podis), sorprenent a la potentíssima Itàlia (76 medalles), que ha demostrat tenir un planter enorme d’esportistes sobre rodes a Nanjing.

David Escudé, comissionat d'esports de l'Ajuntament de Barcelona, ha pres el relleu de l'organització dels World Roller Games
David Escudé, comissionat d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha pres el relleu de l’organització dels World Roller Games