Les xilenes volen donar la sorpresa davant la seva afició

6 catalanes busquen l’or al mundial d’hoquei patins

1 minut de lectura

Aquest dissabte ha començat el mundial d’hoquei patins femení que es disputa a Iquique (Xile). És la cita més important d’aquest esport i es disputa cada dos anys. En la darrera edició, el 2014, la selecció espanyola femenina no va complir les expectatives i només va poder ser novena. El podi el van ocupar 3 conjunts que enguany aspiren a repetir medalla: l’Argentina, França i Xile. En aquesta ocasió les xilenes arriben reforçades per la seva condició d’amfitriones i també cal comptar amb Portugal o Alemanya com a candidates a donar la sorpresa. En tot cas, però, les argentines tornen a ser el rival a batre.

Les xilenes volen donar la sorpresa davant la seva afició
Les xilenes volen donar la sorpresa davant la seva afició

Fins a 6 jugadores catalanes disputaran el mundial a les files de la selecció espanyola. Són la portera Laura Vicente i Anna Casarramona, Berta Tarrida, Berta Busquets, Laura Puigdueta i Maria Díez. Al seu costat, és clar, també hi ha la clàssica capitana Natasha Lee, asturiana que des de fa anys és el gran referent del CP Voltregà. Totes elles intentaran començar amb bon peu la fase de grups, que dista de ser assequible. Espanya ha quedat enquadrada al mateix grup que França, Portugal i una assequible Sud-àfrica.

Altres seleccions també comptaran amb presència de jugadores que militen a equips catalans. És el cas de Xile (Francisca Puertas) o Itàlia (Elena Tamiozzo).

Volen proclamar-se campiones

La primera fa es disputa en tres dies consecutius: diumenge (Portugal), dilluns (França) i dimarts (Sud-àfrica). A partir d’aquí, i pràcticament sense descans, el torneig continua amb les eliminatòries fins a determinar l’equip vencedor el dissabte 1 d’octubre. Un mundial, doncs, resolt en un vist i no vist.

Hoquei patins femení. Espanya, campiona d'Europa 2015
La selecció espanyola femenina, vigent campiona d’Europa

Dos anys després de la decepció viscuda a França, les catalanes afronten la cita convençudes que es poden penjar la medalla d’or. Al darrer europeu (i ja en van quatre de consecutius) van proclamar-se campiones amb molta autoritat. El 2008 va ser el darrer any en què la selecció espanyola femenina va aconseguir guanyar el torneig. El debut no serà senzill: les portugueses volen revenjar-se de la derrota encaixada a la final del darrer europeu.