La final anticipada d’Iquique: hoquei d’alt nivell

1 minut de lectura

El mundial d’hoquei patins femení entra en la seva fase decisiva: aquest divendres 30 de setembre es disputen les semifinals i dissabte 1 d’octubre serà el torn de l’esperada final del torneig. Fins ara, no hi ha hagut cap sorpresa remarcable en el torneig. Probablement, el duel més incert de les eliminatòries era el que enfrontava França i Xile, resolt a favor de les europees per un ajustat 3 a 2. En clau catalana tenim notícies excel·lents: la selecció espanyola continua intractable al torneig després de superar Itàlia per un clar 4 a 0.

img_9467

El partit contra les transalpines era, a priori, assequible. Malgrat tot, calia superar el primer escull cap a l’or amb solvència per no generar dubtes. Un gol matiner d’Anna Casarramona va obrir el marcador i Berta Busquets, Laura Puigdueta i Natasha Lee van completar la golejada. El domini va ser tan gran que el combinat espanyol va desaprofitar dos penals sense passar-ne factura. 4-0 final contra Itàlia.

El duel més esperat, a semifinals

Al torneig mundialista només hi ha dues seleccions invictes. Dos equips que compten els seus partits per victòries. Són Espanya i l’Argentina i el quadre els ha ofert un duel d’alt nivell a semifinals. De fet, si el combinat que compta amb presència majoritària de catalanes guanya, es trobarà a la final a Portugal o França, dos seleccions que ja ha derrotat a la fase de grups en aquest mateix torneig. En tot cas, les “Águilas” són un autèntic escull. L’obstacle a superar en el camí cap a l’or.

L’Argentina ha estat la gran dominadora de les competicions internacionals en els darrers anys i manté un altíssim nivell. Jugadores com Verónica Diéguez o Daiana Silva destaquen en un conjunt potent, amb alta voracitat ofensiva i molt difícil de superar en defensa. L’experiència de les jugadores catalanes i de Natasha Lee serà decisiva en un duel que serà especialment intens. Les argentines es juguen mantenir opcions de revalidar el títol. Maria Díez, Berta Tarrida i companyia, mantenir vives les opcions de guanyar-lo 8 anys després. El partit es disputarà a les 22:30h a Xile, en plena matinada catalana.

img_9503