L’hoquei herba se’n va cap al pavelló

2 minuts de lectura

Coincidint amb l’arribada d’uns dies de fred intens arreu del país, els equips d’hoquei herba aprofiten la tradicional aturada de competicions per encara la mini temporada d’hoquei sala. Amb la divisió d’honor aturada fins a mitjans de febrer, el pavelló és l’escenari ideal per a mantenir la forma i l’habilitat intacta amb l’estic. D’aquesta manera, aquest cap de setmana i el següent els principals equips catalans estan citats per disputar el Campionat de Catalunya d’Hoquei Sala, una competició que s’ha fet un forat al calendari i que ja forma part de les cites clàssiques del mes de gener.

IMG_1790
Fotografia: Jordi Pi

La normativa es força diferent. D’entrada, el nombre de jugadors es redueix a un màxim de 6 per cada equip sobre el terreny de joc. Una pista de 44×22 que ens remet als esports de pavelló. També difereix i força la durada dels enfrontaments. Són 40 minuts dividits en dues parts de 20, amb un descans de 5 minuts entremig. Aquestes, possiblement, són les diferències més habituals entre els conjunts d’herba i els de sala, una pràctica limitada pràcticament a 4 caps de setmana consecutius per any. Dit d’una altra manera: té pràcticament més similituds amb el Floorball, encara que la mida de les porteries també n’és un tret diferencial abismal.

El campionat de Catalunya, una cita de dos caps de setmana

Tot i que les competicions d’hoquei sala no són un objectiu de temporada per a cap equip, tothom busca el triomf. En categoria femenina hi ha set equips participants: Atlètic Terrassa, CD Terrassa, Castelldefels, Club Egara, Egara 1935, FC Barcelona i Junior FC. Aquests darrers són els vigents campions de la competició.

La masculina el juguen vuit equips dividits en dos grups; al Grup A està format per l’Atlètic 1952, CD Terrassa, CT Les Fonts –vigent campió- i Junior FC; i al Grup B hi ha l’Atlètic Terrassa, Club Egara, FC Barcelona i el Vallès Esportiu. Tots els partits finals, el cap de setmana vinent (21 i 22 de gener), es disputaran al Pavelló del Club Egara.

La selecció espanyola femenina es prepara per a la lliga mundial

En aquest inici d’any l’hoquei herba també ha estat pendent de la primera convocatòria de la selecció espanyola femenina de 2017. Ha estat un intensiu d’entrenaments i partits amistosos celebrats a València. Les jugadores convocades, amb noms com els de les olímpiques Berta Bonastre, Xantal Giné, Georgina Oliva, Carlota Petchamé o Carola Salvatella, per citar-ne algunes, s’han preparat a la capital valenciana per a la segona ronda de la lliga mundial. Aquesta competició es disputarà al mateix escenari entre el 4 i el 12 de febrer.

15972773_986210158147533_5996128785255080045_o

4 partits per tornar a agafar el ritme contra Escòcia que s’han saldat amb tres victòries i un empat. Bones sensacions per a un equip que aspira a continuar endavant en una de les cites de seleccions més important d’enguany.