La Federació Catalana d’hoquei presenta els actes del Centenari

2 minuts de lectura

El Comitè Organitzador del Centenari va presentar el calendari d’actes del pròxim any en què la Federació complirà cent anys d’història, hi haurà més d’una vintena d’actes esportius i culturals per celebrar-ho

El president de la Federació Catalana, Xavier Adell, va desitjar un bon centenari als represetants de tots els organismes i clubs d’hoquei catalans i Josep Maria Biosca, president del Comitè Organitzador del Centenari, va exposar el programa previst i presentar també el nou logotip del Centenari. La imatge d’aquesta efemèride parteix de l’escut de la Federació Catalana d’Hoquei i a partir de les barres forma la xifra 100. A partir d’aquí, seguint les tendències actuals, simplifica i modernitza els elements gràfics per renovar la seva imatge.

Pel que fa a actes institucionals, en destaquen tres: l’Acte d’Inauguració del Centenari serà el tret de sortida de l’any del Centenari i es farà el dimarts 17 de gener de 2023 al Palau de Pedralbes. A mitjans de juliol se celebrarà el Festival de l’Hoquei Català al Camp Nou, coincidint també amb el centenari de la secció d’hoquei del F.C. Barcelona. El punt final serà la Cloenda del Centenari, que es farà a la Factoria Cultural de Terrassa el 17 de novembre.

Dins del programa d’actes culturals també hi haurà l’Exposició de l’Hoquei Català, que es podrà visitar de març a maig, la taula rodona “Equally Amazing” sobre la importància de l’hoquei femení i la seva paritat, sent un cas únic en l’àmbit d’esports d’equip, i la presentació del Llibre del Centenari.

Pel que fa al calendari d’esdeveniments esportius comptarà amb tornejos per totes les categories. Des del Comitè s’ha treballat perquè tots els clubs tinguin un torneig o competició a les seves instal·lacions perquè es pugui celebrar el Centenari a totes les entitats.

El plat fort seran els partits amistosos que es jugaran al mes de juliol entre les Seleccions Catalanes Absolutes contra l’Índia, actual número 5 i 8 del rànquing mundial en categories masculina i femenina respectivament.

El programa, amb algunes dates per acabar de confirmar, és el següent.

– Finals del Campionat de Catalunya d’Hoquei Sala a Terrassa, a finals de gener

– Supercopa de Catalunya a l’Atlètic Terrassa, els dies 11 i 12 de febrer

– Campionat d’Espanya Autonòmic sub 16 al Club Egara, els dies 1 i 2 d’abril

– Copa Centenari de Mamis al CD Terrassa, a mitjans d’abril

– Festival de l’Hoquei Català al Pau Negre, Barcelona, els dies 17 i 18 de juny.

– Partits de les Seleccions Catalanes Absolutes contra l’Índia a l’Estadi Federatiu a Terrassa, els dies 22 i 23 de juliol.

– Copa Centenari d’Hoquei Platja a Sitges, al mes de juliol.

– Partits de les Seleccions Catalanes Sub 21 a l’Iluro HC i al Castelldefels HC, al mes de juliol

– Copa Centenari de Papis al RC Polo, al mes de juliol

– Finals del Campionat de Catalunya al Junior FC, els dies 9 i 10 de setembre

– Copa Centenari d’Hoquei Plus al CH Sant Andreu, al mes de setembre

– Torneig de les Escoles del Centenari al Matadepera 88, al mes de setembre

– Campionat d’Espanya Autonòmic sub 18 a l’Atlètic Terrassa, els dies 28 i 29 d’octubre.

Imatge de portada: @fcdehockey