Comença la 2a fase d’un Europeu que pot anar del “canto d’un duro”

1 minut de lectura

Disputada ja la primera fase de l’Europeu d’Handbol de Polònia, aquest dijous comença l’anomenada “Main Round”. Eliminats els quarts de cada grup (i acumulant els punts contra la resta d’equips classificats del propi grup) queden en dansa els 12 millors equips que es disputaran directament el passi a les semifinals en dos grups de sis equips. I si una cosa està clara, és que no hi ha res clar.

Espanya celebrant l’empat contra Eslovènia com una victòria

A la prèvia dèiem que veient el grup d’Espanya semblava evident que seria un europeu extremadament potent. I així ha estat. Com a exemple cal destacar que l’Eslovènia entrenada per Veselin Vujovic ha estat la selecció eliminada en aquest grup. Un conjunt que va estar a punt de guanyar a Espanya –mig minut abans ho tenien tot a favor per guanyar– marxa amb un sol puntet cap a casa.

De la destacada expedició catalana, de moment el més destacat és l’extrem Valero Rivera (ex i futur jugador del Barça) que ja porta 21 gols de 26 llançaments, sent el tercer màxim golejador només per darrere de dos canoners com el danès Mikkel Hansen i el macedoni Kiril Lazarov.

El dos grups de Main Round

Consulta’n les classificacions aquí: GRUP 1 | GRUP 2

La sorpresa i les decepcions (de moment)

Encara és aviat per fer valoracions, però ja podem avançar que de moment la gran sorpresa és el primer lloc de Noruega en un grup amb seleccions més potents com Croàcia o Islàndia. A la llista que vam publicar d’equips favorits segons un grup d’experts Noruega era tan sols el desè favorit i de moment és un dels quatre millors equips. Veurem ara si a la Main Round confirma el que ha fet fins ara derrotant Croàcia i Bielorrússia, i cedint d’un sol gol contra Islàndia.

Una imatge del Noruega – Bielorrússia. Foto: Joakim Hykkerud / Euro EHF

Les grans decepcions han estat tres de les eliminades: Islàndia, Eslovènia i Sèrbia. Sobretot les dues primeres que segons els especialistes estaven al top-8. Però compte que la totpoderosa França va caure 31-25 contra Polònia sense poder disputar-li el partit. Veurem si és l’anècdota, o “les experts” es queden sense lluitar per les medalles.

franca

Els millors gols i aturades

Millors gols dels Grups A i B

[youtube id=”RXz7MAxzaSI”]

Millors gols dels Grups C i D

[youtube id=”m2_hMKr-J1M”]

Millors aturades de la primera fase

[youtube id=”9mHLEQc1W9M”]

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!