Un simulador que entrena porters d’handbol ‘made in Catalonia’

2 minuts de lectura
Just abans de començar la temporada es va presentar al pavelló Els Quatre Hereus de Sant Esteve de Palautordera, el Keeper Simulator, un invent català que busca entrenar de manera virtual als grans oblidats de l’handbol: els porters.

És tot un clàssic. A la pregunta de quina importància li donen els entrenadors a la seva porteria respecte al total d’un equip, la resposta acostuma a rondar entre el 50 i el 60%. Però en canvi el temps que se’ls dedica un entrenament específic acostuma a ser normalment molt més baix.

Des del Baix Montseny, Pau Ventura va decidir deixar de queixar-se i passar a l’acció. Va aprofitar els seus coneixements per compensar-ho amb un nou invent que ha batejat com a Keeper-Simulator. “Va ser una variant metodològica, ajuntant la faceta d’entrenador amb la d’informàtic. Els entrenadors sempre fem invents, i aquest es un que sempre he pensat que seria molt bo i tota una revolució”, ens explica qui l’any era primer entrenador del CH Sant Esteve i actualment entrenador de porters del mateix club.

keeper_simulator_2
Però d’on surt i a qui està destinat aquest invent? Ens ho concreta una mica més el seu creador: “Es un projecte que he dut a terme jo, durant aquests dos anys s’ha anat aplicant a Sant Esteve de Palautordera i ara s’hi afegirà l’Handbol Cerdanyola [equip al que li va tocar el que es va sortejar el dia de la presentació]. A partir d’ara està obert a tots els clubs que vulguin fitxar el Keeper-Simulator com a entrenador de porters i també porters que el vulguin per preparar-se pel seu compte”.

keeper_simulator_3
La portera del KH7 Granollers, Andrea de la Torre, provant l’invent. Foto: Cedida

Per acabar, ens avança que aquesta és una eina que seguirà progressant amb el temps: “El més potent de tot plegat es que cada any anirà millorant i els resultats els hem anat veient amb tots els porters que s’hi han entrenat”.

Però com funciona?

Diuen que una imatge val més que mil paraules, però en aquest cas concret per entendre bé com funciona el millor és un vídeo. De moment ja podeu veure en acció l’invent en aquests dos vídeos, el de promoció i el de la presentació oficial (dels companys de Valonmano Con V), amb la presència destacada del president de la Federació Catalana, i exporter internacional d’handbol, Jaume Fort, així de tres destacats porters de casa nostra com són Andrea de la Torre, Jordi Gonzàlez i Pau Puget.