Robert Cuesta: “Lluitarem per entrar al play-off pel títol”

3 minuts de lectura

Entrevistem l’entrenador del KH7 Balonmano Granollers, que torna a casa després d’estar un any i mig ocupant la banqueta del Rocasa Gran Canaria, club amb què va guanyar l’EHF European Cup la temporada passada

Robert Cuesta (Montornès del Vallès, 1987) va presentar la seva dimissió al club canari i el 31 de gener es feia oficial el seu retorn al Palau fins el juny de 2024 amb l’opció d’allargar-ho una temporada més. El preparador vallesà agafa el relleu de Dolo Martín a la banqueta del KH7, actualment onzè i penúltim a la taula a quatre punts del vuitè lloc que dona accés al play-off pel títol. Cuesta, acompanyat per Jéssica Bonilla com a tècnica assistent, ja va seure a la banqueta el passat cap de setmana a Sant Sebastià contra el Bera Bera, el líder la de lliga. Malgrat el bon partit del KH7 l’encontre es va saldar amb derrota vallesana per 29-26. El montornesenc agafa les regnes de l’equip quan encara queda molta temporada per endavant, convençut que entraran en les eliminatòries per disputar el títol de lliga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Cuesta (@robert1cuesta)


Bon dia Robert, i gràcies per atendre la trucada de La Fosbury. Què tal aquest any i mig entrenant el Rocasa, ha estat una experiència positiva?

Ha sigut una experiència molt positiva, estem molt contents d’haver viscut allà. Hem conegut gent meravellosa i aquestes experiències són la part positiva del món de l’esport.

Dimiteixes per la trucada del Granollers?

En el moment que apareix l’oportunitat de tornar a Granollers creiem que és un molt bon moment per fer-ho, sí.

Estava parlat amb el club canari que si venia el BM Granollers, podies marxar?

No estava contemplat, jo tenia signat un contracte d’1+1. El contracte s’acabava al final d’aquesta temporada, aquest any era el +1. Aleshores va sorgir l’oportunitat de tornar a Granollers i crèiem que havíem d’aprofitar-ho. He signat fins el juny de 2024 amb l’opció d’allargar-ho una temporada més.

Com van aquests primers dies de la tornada a casa?

Estic molt content de veure la predisposició de l’equip per treballar i la bona acollida que m’han donat les jugadores. Mai és fàcil entrar en una situació així, després que fessin fora l’entrenadora, però l’equip és conscient de la dificultat del moment en què ens trobem i que no podem perdre ni un segon per posar-nos a treballar.

Cuesta i Bonilla el dia de la presentació / BMG

Com has trobat l’equip?

Jo et puc parlar del que he vist aquests dies, he vist un equip amb ganes de treballar i deixar-se la pell en cada entrenament i el més important, amb ganes de ser millors cada dia que passa.

Per què creus que l’equip no ha acabat d’arrancar aquesta temporada?

Crec que seria una falta de respecte parlar del que s’hauria de millorar o canviar. Jo et puc parlar de la meva idea d’handbol adaptat al perfil de jugadores que tenim. El més important és adaptar el meu sistema al perfil de les jugadores que tenim. Són jugadores molt ràpides, que tenen molt bones situacions d’un contra un, bones situacions de joc sense pilota i el que volem és generar aquests espais necessaris per poder aprofitar les característiques de les jugadores que tenim. En defensa també són jugadores ràpides, que poden recuperar ràpidament la posició i treballarem aquestes situacions.

Creus que és una plantilla compensada?

És un equip jove, però hi ha jugadores que fa anys que juguen a la lliga Guerreras Iberdrola i ho hem d’aprofitar. Hem d’invertir temps a centrar-nos i en treballar perquè tenim molta feina al davant.

Robert Cuesta: “Hem d’invertir temps a centrar-nos i en treballar perquè tenim molta feina al davant”

Com vas veure l’equip a Sant Sebastià?

Ens va faltar puntuar, l’equip va fer un molt bon partit, que és l’única manera d’estar dins el matx contra un equip com Bera Bera. Has de fer un molt bon partit durant els 60 minuts i vam arribar al final amb opcions de poder lluitar per la victòria. Els detalls van fer que s’ho enduguessin elles. Vam començar nervioses i imprecises, a la primera part vam perdre dotze pilotes i a la segona quatre, això explica l’evolució de l’equip.

Dissabte al Palau hi ha un KH7 BM Granollers – Rocasa, coneixes molt bé el rival.

Sí, conec les tendències individuals de les jugadores però amb el canvi a la banqueta no sé què ens trobarem. És un equip amb un entrenador nou i segur que canviarà moltes coses.

L’objectiu pel que queda de curs és quedar entre les vuit primeres de la lliga?

Treballem cada dia per quedar entre els vuit equips que disputaran el play-off pel títol. Lluitarem per entrar al play-off.

I de cara a la temporada que ve, en què podràs començar des del principi?

Ara mateix el que volem és complir els objectius d’aquesta temporada. La pretemporada de la temporada que ve comença ara, en els mesos que queden del curs 2022/23.

Imatge de portada: Juan Antonio Garaikoetxea