Guia prèvia del mundial d’handbol d’Egipte

2 minuts de lectura
Aquest dimecres a la tarda comença el Mundial d’Egipte 2021, que durant 19 dies ens tindrà entretinguts tot buscant el successor de la selecció de Dinamarca, campiona ara fa dos anys a casa seva.

32 seleccions a la graella de sortida

Seran 32 les seleccions que iniciaran el campionat, cosa que significa un augment de 8 equips respecte als 24 que van disputar l’últim mundial d’handbol, tot buscant l’expansió d’aquest esport arreu del món. Disset equips són europeus, set africans, quatre americans i quatre més asiàtics.

Com a dada curiosa observem que el grup E és íntegrament europeu, ja que Suïssa ha reemplaçat els Estats Units, baixa a causa de la Covid-19, però n’hi ha dos (C i D) amb un sol equip del nostre continent. Cal dir que l’equip RHF del grup H és la selecció de Rússia. També ha estat baixa per la pandèmia la República Txeca, substituïda per Macedònia, i pengen d’un fil les seleccions de Cap Verd i de Brasil, amb set positius a cada equip.

Tres equips de cada grup es classifiquen per a la “Main Round”, en la qual la selecció espanyola es creuaria amb els equips del grup A, previsiblement Alemanya i Hongria, més Uruguai o Cap Verd.

Després els dos primers dels quatre grups ja disputaran els quarts de final. El grup I, on estaria Espanya cas d’haver superat, com s’espera, la primera fase, es creuarà amb el grup III, format pels equips procedents dels grups E i F, amb França i Noruega com a favorits.

6 jugadors de casa nostra a la selecció del sarrianenc Jordi Ribera

L’equip espanyol que dirigirà el sarrianenc Jordi Ribera comptarà amb la presència de sis jugadors nascuts a Catalunya (Joan Cañellas, Viran Morros, Aleix Gómez, Aitor Ariño, Ferran Solé, Adrià Figueras), l’alacantí Gedeón Guardiola i un parell de jugadors del Barça que ja és com si ho fossin pels anys que porten aquí (Gonzalo Pérez de Vargas i Raul Entrerríos). A França cal fixar-se en el lideratge que pugui assumir el també blaugrana Ludovic Fàbregas, que pot ser capital en l’èxit de la seva selecció.

El que podrem veure per Teledeporte de la primera fase

Dimecres 13: Egipte- Xile (18 h)
Dijous 14: Corea del Sur – Eslovènia (18 h); Noruega – França (20:30 h)
Divendres 15: Espanya – Brasil (18 h), Tunísia – Polònia (20:30 h)
Dissabte 16: Austria – França (18 h); Xile – Suècia (20:30 h)
Diumenge 17: Tunísia – Brasil (18 h); Espanya – Polònia (20:30 h)
Dilluns 18: Suècia – Egipte (18 h); Noruega – Austria (20:30 h)
Dimarts 19: Espanya – Tunísia (18 h); Alemanya – Hongria (20:30 h)

Posteriorment se sabran els partits de la “Main Round”, que faran arribar el total de partits retransmesos del Mundial fins a la trentena, acabant amb la final del dia 31 de gener.

El palmarès del mundial

Com es pot veure són presents al Mundial totes les seleccions que han guanyat medalla en les nou últimes edicions. De fet hi seran les seleccions campiones de les últimes 15 edicions que són 7 equips: Suècia, Rússia, França, Croàcia, Espanya, Alemanya i Dinamarca. L’última campiona absent és Iugoslàvia, ja que no existeix, però sí que hi seran tres de les seves parts disgregades (Croàcia, Eslovènia i Macedònia).

Uns quants vídeos interessants

L’última final del mundial entre Noruega i Dinamarca, el 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=vCeZeDIM5j4

El títol guanyat per Espanya al Palau Sant Jordi

El tercer títol de França, guanyant a Croàcia a l’Arena de Zagreb

El primer títol d’Espanya assolit al mundial d’handbol de Tunísia

Una apassionant final del mundial d’handbol de 2001 entre França i Suècia, la primera del segle XXI

El triomf de Suècia sobre la potent URSS del 1990

Resum del Romania – RDA del 1970