El Brasil de Jordi Ribera campió del Panamericà, 8 anys després

1 minut de lectura

Brasil_campiona

 El seleccionador català del Brasil, Jordi Ribera, va aconseguir aquest diumenge a penjar-se el seu tercer brasiler al Panamericà d’Handbol. Des del 2008 que el Brasil no guanyava aquest títol, i ho ha fet a l’Argentina, precisament el país que li havia privat tres cops seguits d’aquest èxit.

La selecció brasilera va superar en la final disputada aquest diumenge a Xile 28-24, en un partit que sempre van dominar (15-12 al descans) però que no van aconseguir trencar en cap moment. Tot i això, el desencert de la selecció xilena –entrenada per Mateo Garralda– en els moments decisius va permetre a Brasil guanyar el títol sense patiments. El dia abans, els de Ribera havien eliminat en les semifinals a l’amfitriona Argentina 23 a 20.

Cal destacar que no es va produir l’esperada final Brasil-Argentina degut a una ensopegada inesperada dels amfitrions contra Groenlàndia (23-25). Degut a aquesta derrota, “l’abiceleste” va haver de patir fins al darrer partit de la fase de grups quan va superar per la mínima a Xile (21-20), accedint a les semifinals però com a segona de grup, fet que va fer que es trobessin a Brasil em semifinals, una selecció que sembla ara mateix estar un graó per sobre de la resta en el moment clau de la preparació dels seus Jocs. Veurem si aquest nivell és suficient perquè els de Jordi Ribera puguin “espantar” a les seleccions favorites en l’esperada cita de Rio.

Jordi Ribera elogia la consistència del grup

El tècnic català va destacar al final del partit alguns factors que els haguessin pogut fer estar millor en semifinals i final, elogiant però la consistència del grup. “Penso que hem fet un bon campionat. Segurament no hem jugat massa bé la final. Hem tingut algunes errades en atac, com ja ens va passar contra l’Argentina. Això possiblement és degut al fet d’haver tingut partits molt fàcils durant la fase de grups. També pot ser que haguem sentit una mica la pressió, ja que tenim jugadors molt joves. Hem estat mereixedors del títol, guanyant els set partits que hem jugat. Hem mostrat a tothom que hem estat superiors i estic content amb el grup que ha fet un bon treball”.