Juan González, deu illes i un desert

“Quan no treballo ni menjo, entreno”. És Juan González, corredor popular de carreres d’ultrafons que s’ha marcat un repte ben curiós i, per a molts, segurament inassolible: ‘10 islas y un desierto’.

Així és com González va batejar el seu projecte particular de completar les 10 carreres d’ultradistància de les seves deu illes preferides, i un desert. Són ni més ni menys que les curses que se celebren a La Palma, Gran Canària -ja completades- Tenerife, Illa Reunió, La Gomera, Lanzarote, Fuerteventura, Menorca i Mallorca, Madeira i la ultramarató de Sables, una de les curses més extremes del planeta que es divideix en sis etapes per recórrer 270 quilòmetres i que obliga els corredors a portar una motxilla amb tot el que fa falta per passar els sis dies al nord del Sàhara.

20160615_1926_2015_perfils_-juan_gonzalez“Es tracta d’un projecte a llarg termini amb el qual no em vull fixar dates perquè és costós en tots els sentits”, relata González. Per a aquest corredor popular, “ser finisher de les carreres” és el seu gran objectiu, però per a aconseguir-ho, cal entrenar molt i molt dur.
De fet, “mai pares d’entrenar-te”, reconeix González, que acostuma a perdre’s per les muntanyes per a les seves sessions d’entrenament. I és que “cal reproduir, al màxim, les condicions d’entrenament per a poder preparar-te físicament i mentalment per a aquest tipus de carreres, que són molt exigents, però alhora molt satisfactòries”.

La satisfacció, l’autosuperació o l’esforç són claus. Però per a González, les vivències són el que un s’emporta a casa. “Veus paisatges inoblidables, vius situacions al límit i tens l’oportunitat d’experimentar una altra forma de visitar el món, de conèixer altres formes de vida i altres cultures”.

“Les competicions et porten a viure situacions extremes i molt dures”

Córrer ‘in extremis’
Les vivències que un s’endú d’una carrera, com explica González, són inexplicables. Però també es viuen condicions molt dures: “He arribat a vomitar en una competició i a sentir que no em quedaven forces”. Però fins i tot en aquests moments, l’esforç, la satisfacció i la capacitat de superar-se, “valen la pena”.

APUNTS
Defineix-te: Meticulós
Un llibre: Qualsevol de Carlos Ruiz Zafón
Una pel·lícula: ‘Matrix’ dels germans Wachowski
Un viatge: Vietnam
Un corredor: Killian Jornet
Un somni: Finalitzar totes les curses

Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer

Campanya en marxa a Verkami!

Ajuda’ns a fer possible la Guia dels Jocs de Tòquio