Esport i sèries: el partit de golf a Lost

2 minuts de lectura
Estrenem una nova secció per constatar, un cop més, que l’esport té un paper central en totes les expressions culturals. Ens fixem en la seva presència a les sèries televisives, que anirem rememorant a partir d’escenes que tenen un lloc a la nostra memòria.

Per estrenar secció optem per Lost, la sèrie que va generar una bogeria col·lectiva i que va marcar un abans i un després en el seguiment massiu de les sèries televisives visionades a través d’internet. Quan l’illa encara semblava una simple illa, poc temps després de patir l’accident que desencadenava la sèrie i molt abans de descobrir un munt d’històries, personatges i localitzacions inesperats, hi havia un temps en què els supervivents s’avorrien en el desànim més absolut.

Durant la primera temporada, en Locke s’encarregava de descobrir l’entorn. En una d’aquestes sortides va tornar carregat amb més equipatge extraviat de l’avió i va encarregar al bo d’en Hurley (4-8-15-16..) que l’examinés i decidís què era aprofitable per als supervivents. Allà hi havia un bon assortit de pals de golf, el punt de partida per crear un dels moments més distesos de tota la sèrie. Amb l’ajut inestimable d’en Charlie (quin duo més entranyable), en Hurley va preparar un camp de golf de només dos forats en un turó proper al campament.

El camp de Golf, escenari de la ruta turística que ressegueix diverses localitzacions de la sèrie
El camp de Golf, escenari de la ruta turística que ressegueix diverses localitzacions de la sèrie

Les cares d’estupefacció dels seus companys quan són convidats a participar al primer “Open island són totalment comprensibles. Amb el pas dels minuts, els supervivents s’animen a deixar enrere les seves habituals penúries i acaben jugant un partit de golf marcat per la inestabilitat del terreny i les relacions amb tensió permanent entre alguns dels protagonistes.

La primera escena al camp l’hem trobat en italià:

https://www.youtube.com/watch?v=CnXFFtfN4AM&t=1s

Més endavant, l’escena prosseguia amb una conversa entre en Jack i en Michael:

Finalment, la majoria de supervivents van sumar-se al partit.

Reaparició durant la segona temporada

Més endavant, ja ben entrada la segona temporada, el camp de golf tornaria a fer acte de presència per un duel testosterònic entre en Jack i la Kate que, evidentment, va constatar el pèssim rendiment de l’antic metge en un duel inacabat per l’aparició en escena del fabulós Mr.Eko tot carregant a un Sawyer ferit:

Més golf a Lost

Reiterem que aquest esport va aparèixer, d’una manera o altra, en nombroses ocasions. En una ocasió, la visió clarivident d’en Desmond utilitzava un pal de golf per demostrar que podia preveure el futur en plena tempesta. Els companys, és clar, van al·lucinar. El golf també va ser protagonista fora de l’illa. De tot plegat rescatem el dia que en Sayid, en la seva feina d’assassí a sou, va fer anar la pistola mentre jugava a golf:

Sabies que..?

El golf també va ser protagonista d’un “mobisode” de la sèrie, un fragment enregistrat especialment per als fans que no formava part de cap capítol i que acostumava a mostrar una altra cara dels principals personatges de la sèrie. En aquella ocasió, el coreà Jin era el protagonista d’una escena al costat d’en Hurley i d’en Michael. Fallava un putt i.. embogia!

Voleu reviure més esport i sèries? Podeu fer-ho clicant aquest enllaç.