Girona es prepara per acollir la setena Jornada de l’Esport Femení

1 minut de lectura
Per setè any consecutiu Girona serà l’epicentre d’una jornada per visibilitzar i potenciar l’esport femení

El 2013 va néixer la primera Jornada de l’Esport Femení per cercar reconeixement social i l’igualtat d’oportunitats per a totes les esportistes i des d’ençà s’ha consolidat com una cita esportiva de referència al voltant del Dia Internacional de les Dones Treballadores del 8 de març. Aquest diumenge 10 de març la ciutat gironina tornarà a aplegar múltiples actes esportius en un programa que s’estrena aquest mateix dijous amb l’espai de debat “Dona un pas per l’esport“.

L’escola EUSES de Salt acull la taula rodona “Exercici físic i esport: tot és saludable?” així com una xerrada prèvia amb el títol: “La imatge de la dona esportista a les xarxes socials: quina influència exerceixen?”, que se celebraran després de la lectura del manifest d’enguany pel 8 de març.

6a edició de la Jornada de l’Esport Femení el 2018 / Jornada de l’Esport Femení

La part més social, esportiva i lúdica de la jornada arribarà diumenge a Girona ciutat amb activitats de tota mena i la presència als carrers de més de 20 disciplines esportives diferents, amb novetats com la inclusió de l’esport adaptat a través de les handbikes i d’esports com l’Aikido, el Roller Ski o el futbol sala, així com la presència de psicòlegs esportius que complementaran altres tasques d’assessorament i formació en l’esport o la fisioteràpia.

Amb exhibicions, tornejos i entrenaments repartits per diferents punts emblemàtics de Girona, l’esport practicat per nens i dones tindrà plena visibilitat en l’espai públic. Les organitzadores de la jornada aposten per l’esport com a vehicle educatiu, com a eina de transmissió de valors i habilitats per créixer i formar-se en l’àmbit emocional, físic i social i per afavorir la qualitat de vida de les dones. Un dia per trencar amb els estereotips de gènere associats a l’esport i per afavorir la igualtat i l’equitat a l’hora d’accedir a la pràctica esportiva.

Com és habitual algunes de les esportistes de referència del nostre país han donat suport a la jornada convertides en ambaixadores del seu programa esportiu i com a protagonistes de l’espot d’enguany que podeu veure a continuació:

Les fotografies d’aquest article corresponen a la 6a edició de la Jornada de l’Esport Femení celebrada el 2018