L’acte ‘Entre totes, tot’ convertirà Tarragona en la capital de l’esport femení

2 minuts de lectura

L’acte ‘Entre totes, tot’ reunirà dissabte, i per primera vegada, els principals equips i esportistes del país per visibilitzar la força de l’esport femení

Aquest dissabte 17 al migdia el Palau d’Esports Catalunya de Tarragona acull l’acte “Entre totes, tot”, organitzat per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, conjuntament amb la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona, i que reunirà per primera vegada el teixit esportiu femení d’elit en una jornada que vol visualitzar i reconèixer el potencial de la dona en l’esport.

El nom “Entre totes, tot” respon a la idea que l’esport femení català no només són les esportistes, sinó també les persones dels àmbits tècnic i directiu i també l’afició. Es vol reconèixer en una mateixa gal·la fites de clubs i trajectòries personals, visibilitzar la força de la dona en l’esport i de l’esport femení en si. Així com reivindicar la feina de directives, entrenadores, metges, àrbitres i mares. Es farà un reconeixement a 23 equips que disputen tornejos internacionals i 14 esportistes amb una àmplia experiència professional, àrbitres, entrenadores i directives, entre altres convidades.

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula remarcava en la presentació de l’acte que “volíem que aquesta fos la legislatura de l’esport femení i ho estem demostrant amb fets, multiplicant per quatre els ajuts que rebran els clubs femenins catalans per competir a l’elit estatal i internacional”. I afegia que “molts esports, d’arreu del territori, competeixen i excel·leixen. Dissabte celebrem un acte per reconèixer la bona feina que es fa i per mantenir el compromís econòmic de la Generalitat d’acompanyar aquesta bona feina”.


S’ha volgut animar tothom a formar part d’aquest acte i es demana als equips que vinguin amb la seva samarreta al que serà un dia per crear nous referents, perquè els assistents podran conversar amb una desena d’esportistes d’alt nivell com Laia Palau, Laia Sanz o Núria Picas amb la voluntat d’impulsar la mirada femenina en la societat i que la igualtat de gènere sigui una realitat.

L’acte, que també servirà per donar el tret de sortida a la temporada 2022-2023, estarà presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, acompanyada de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, així com l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà i la presidenta de la Diputació de Tarragona Noemí Llauradó. L’acte “Entre totes, tot” es podrà seguir pel canal Esport3.

Imatge de portada: @esportcat