Els Països Baixos guanyen l’Europeu de Quad Rugbi, en què van participar nou catalans

1 minut de lectura

Del 4 a l’11 de setembre es va disputar l’Europeu de quad rugbi a la ciutat noruega de Skien amb la presència de la selecció espanyola que ha finalitzat el torneig en cinquena posició. La selecció dels Països Baixos es va proclamar campiona després de guanyar la final contra Israel.

A la primera fase la selecció estatal va guanyar a Polònia per 46 a 38, sent la primera victòria en competició oficial del combinat espanyol i classificant-se en tercera posició del seu grup. Als encreuaments va guanyar a Suècia per 53 a 37 i al partit per la cinquena i sisena posició, va tornar a guanyar a Polònia per 45 a 42.

Entre els dotze convocats per disputar aquest campionat amb la selecció espanyola hi havia nou catalans: Cristhian Páez, Javier Quiles, Juan Tiján, Marc Subirón i Marta Llauradó del Barcelona Universitari Club i Oriol Monràs, Pau Navarro, Pau Obregón i Sergi Escobar dels Spartans de Granollers.

La selecció catalana, farcida de jugadors de BUC i Spartans -grans dominadors del rugbi en cadira de rodes català i espanyol- va guanyar al juliol el Trofeu Internacional de quad rugbi de Barcelona enfront seleccions potents com Irlanda, Àustria i Itàlia deixant bona mostra del seu potencial i posant les bases per participar en uns Jocs Paralímpics en un futur.

Imatge de portada: FCEDF