Triple podi d’Astrid Fina a la Copa del Món de La Molina

1 minut de lectura
La temporada 2018/2019 està confirmant a la barcelonina Astrid Fina com una de les millors riders del món en l’àmbit paralímpic

Fa un parell d’hiverns La Fosbury va cobrir en directe la copa del món IPC de surf de neu a La Molina. Un dels al·licients era veure en acció a la barcelonina Astrid Fina, que havia fet el seu debut als Jocs el 2014 i que poques setmanes abans havia acabat el mundial de banked slalom en quart lloc i el d’snowboard cross en la cinquena posició. Ben a prop de casa va aconseguir debutar en un podi de la copa del món i ho va aconseguir per partida doble, amb dues plates a l’estació catalana que van refermar la seva progressió constant. Ara, sis anys després de tastar la taula de surf de neu per primera vegada, ja és una protagonista habitual en les cerimònies d’entrega de medalles.

Voleu saber què deia Astrid Fina fa dos anys? La vam entrevistar a La Molina!

L’esportista barcelonina acaba de completar una gran actuació, de nou, a La Molina. Aquesta setmana ha pujat al podi en tres ocasions diferents i ha constatat el seu excel·lent moment esportiu poques setmanes abans d’afrontar el gran repte de la temporada: el campionat del món que se li resisteix. Aquest hivern ha estat protagonista en diferents cites de la copa del món, una de les quals va acabar amb la seva primera medalla d’or internacional.

Astrid Fina, durant la fase de qualificació de la Copa del Món disputada el 2017 a La Molina / Fosbury

L’èxit del Canadà ha tingut continuïtat a Catalunya. En primer terme es va enfrontar a la disciplina de boardercross, on va sumar dues medalles de plata en les dues competicions programades a La Molina. Aquest dijous, en la primera prova de banked slalom, Fina Paredes ha repetit la plata davant les clàssiques rivals que l’acompanyen en totes les proves del circuit mundial. Només superada per l’holandesa Lisa Bunschoten en les tres ocasions, la rider catalana torna a demostrar que el bronze als Jocs Paralímpics de 2018 només era el preludi d’un cicle d’èxits en què ha aconseguit apujar el nivell i competir de tu a tu amb totes les riders d’arreu del món.

Dos podis a Finlàndia, un or al Canadà i tres plates a Catalunya a falta d’una prova refermen les aspiracions d’una dona tan tenaç com optimista que està convençuda que aquest 2019 pot arrodonir el seu ampli palmarès internacional amb un lloc al podi del mundial.