El Pavelló CEM Olímpic de la Vall d’Hebron ha acollit una desena de gimnastes de set països diferents i finalment no ha pogut comptar amb Alba Bautista, que també havia de ser-hi. Com ja es preveia, la gran vencedora del torneig ha estat la russa Lala Kramarenko, que s’ha endut tots els ors disponibles, cinc de cinc. Ja des de la primera rotació ha liderat la classificació, i després d’una competició molt regular i d’un altíssim nivell, l’actual campiona del món júnior ha confirmat un cop més que és la successora de les germanes Averina, actuals líders de la selecció russa.
Lala Kramarenko (RUS) hoop. Score: 24.250 pic.twitter.com/kkNBlkibFJ
— RSGVIDEOS (@RSGVIDEOS) November 13, 2021
Si algú la pot acompanyar en aquest nou cicle és Daria Trubnikova, guanyadora dels últims Jocs Olímpics de la Joventut. Tot i no haver fet una actuació tan bona com la seva compatriota, s’ha endut quatre medalles: una plata al concurs general, a pilota i a cinta i un bronze en cèrcol.
A excepció dels ors, totes les medalles de les finals han estat força repartides: set gimnastes de les onze participants s’han endut algun metall a casa. Entre les altres competidores s’han repartit les que no han guanyat Kramarenko i Trubnikova. La italiana Alexandra Agiurgiuculese, tot un espectacle en directe, ha obtingut el bronze en l’All-Around, encara que en les altres proves també ha estat excel·lent. A més, enguany ha realitzat una temporada completíssima: ha participat a l’Europeu, al Mundial, als Jocs de Tòquio i encara ha continuat entrenant i competint fins ara.
La competició ha començat amb l’exercici de cèrcol, prova en què la catalana Natàlia García s’ha endut la plata després de col·locar-se entre Kramarenko i Trubnikova. A la rotació de pilota la classificació continuava estant liderada per les russes, relegant a la ucraïnesa Polina Karika a la tercera posició del podi. Passat l’equador del trofeu ha arribat el torn de les masses, l’aparell amb més errades a nivell general, fet que ha acabat beneficiant les poques gimnastes a qui no els ha caigut l’aparell durant l’execució. Així doncs, l’or ha estat per Kramarenko, amb la nota més alta de tota la competició, 25.450, seguida per l’azèri Arzu Jalilova, que ha finalitzat segona a masses i quarta a la general, i per la romanesa Andreea Verdes, tercera.
Per últim, Yana Striga s’ha posicionat cinquena al concurs complet, mentre que l’ucraïnesa Nikol Krasiuk ho ha fet en setè lloc.
Festa final per a Natàlia García
Sens dubte, la gran protagonista de la tarda ha estat Natàlia García, que ha celebrat el seu comiat al Trofeu Internacional. En la darrera competició de la seva vida s’ha endut la medalla de plata amb el cèrcol i una meritòria sisena plaça a l’All-Around. Segons ha afirmat en acabar, el principal objectiu era “no deixar-se endur per les emocions durant els exercicis”. Un objectiu complicat, tenint en compte que s’acomiada a casa, després de més de dues dècades de trajectòria i acompanyada de la seva família, l’entorn i el seu club, el Rítmica Sant Cugat. A més del podi, García s’ha endut per majoria absoluta l’ovació del públic, molt conscient que aquest era l’últim cop que veia la gimnasta trepitjar el tapís.
El momento de @nataliagarcia05 …
¡Gracias! pic.twitter.com/u7j7EzSTPT— RSGVIDEOS (@RSGVIDEOS) November 13, 2021
Per la seva part, la valenciana Noa Ros no ha tingut un bon dia, i és que ja ha començat amb mal peu a la primera rotació, on ha patit una caiguda d’aparell. Ha pogut recuperar una mica a l’aparell de pilota i a masses, fet que l’ha acabat deixant a la setena posició del rànquing general.
Un cop més, el Pavelló Vall d’Hebron ha sigut testimoni de la millor gimnàstica internacional, i sobretot, ha servit per conèixer les gimnastes del present i les del futur. Totes elles estan capacitades per protagonitzar en ple el proper podi olímpic.