La gimnàstica masculina i Alba Petisco aconsegueixen el bitllet per a París 2024

1 minut de lectura

La delegació femenina no ha pogut classificar l’equip complet i haurà de recórrer a les Copes del Món o a l’Europeu.

La delegació estatal masculina de gimnàstica artística ja té presència assegurada a París 2024. Joel Plata (CG Sant Boi), Néstor Abad (El Pastoret), Thierno Diallo (CG Egiba), Nicolau Mir (Club Xelska) i Adrià Vera (CG Palma) s’han classificat en novè lloc al Campionat del Món d’Anvers, que durant aquesta setmana reparteix els últims bitllets olímpics per equips.

La situació de partida del conjunt no era fàcil, amb gimnastes que han hagut d’accelerar la seva recuperació física per arribar a Anvers, com Joel Plata, que fa uns mesos es va trencar el fèmur, però gràcies a la solvència d’un conjunt cada cop més preparat i ben estructurat, han pogut aconseguir l’objectiu marcat i tancar temporada amb la tranquil·litat de tenir els deures fets. En clau d’equips ja sabem que a París competiran contra els tres medallistes d’aquest torneig, Japó (255.594 punts), la Xina (253.794) i els Estats Units (252.428), a més de Gran Bretanya, Canadà, Alemanya, Itàlia, Suïssa, Turquia, Països Baixos i Ucraïna.

Cinc gimnastes dels Països Catalans, amb la selecció espanyola de gimnàstica artística / RFEG

El somni francès d’Alba Petisco ja és una realitat

Resultat agredolç per a la delegació femenina espanyola, que no ha pogut classificar l’equip complet. El campionat d’Anvers era l’última oportunitat per fer-ho, però la setzena posició obtinguda a Bèlgica els ha tancat les portes d’entrada tant de la via d’equips com de la plaça no nominal.

Qui sí que ha aconseguit el bitllet de forma individual per al concurs complet és Alba Petisco (CGE Les Moreres) i la madrilenya Ana Pérez, que competeix pel CE La Salle Gràcia. Totes dues tenen plaça nominal i, per tant, presència garantida als Jocs de l’estiu vinent. Si volen ser a París, ara Sara Pinilla (Club Gimnàstic la Plana), Laura Casabuena (El Pastoret), Laia Font (CG Egiba) i Laia Masferrer (Salt GC) hauran de posar totes les esperances en el circuit de les Copes del Món o en els Campionats Europeus. Com comentava el tècnic de la selecció espanyola Xavier Casimiro, és un repte complicat, però no impossible.