Anna Caula remarca els reptes del sistema esportiu català

2 minuts de lectura

· Anna Caula ha explicat en una trobada amb mitjans els reptes del sistema esportiu català i com el Govern treballa amb tots els agents per donar-hi resposta

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, en una trobada amb els mitjans de comunicació aquest dimecres exposava els reptes del sistema esportiu català i assegurava que el Govern coneix les demandes del sector i “ja està aplicant amb tot el rigor canvis i solucions, de les quals el sector n’és coneixedor”. Ha recalcat que són “al costat del sector esportiu, un sector que va patir molt durant l’època de les retallades, ha patit molt durant l’època de la Covid i estem en el moment de la remuntada. Nosaltres hem afrontat aquesta legislatura per donar respostes a tot això”. Caula deixa clar que d’aquí poctotes les federacions ja sabran què cobren per la temporada passada i per primer cop què cobraran per la temporada 2023-24, ja que rebran el finançament per afrontar-la. Fins ara sabien dels recursos que disposaven a temporada passada, però per primera vegada a la història ja tenen a sobre la taula anticipadament els recursos per la temporada següent”.

Anna Caula deixava clar que no es pot parlar de deute pendent del Govern amb les entitats i que s’estan tramitant les convocatòries de subvencions segons marca la normativa i aplicant el “màxim rigor, perquè els diners públics requereixen una acurada justificació de la despesa”. “Hem tingut contactes constants amb els agents del sector esportiu català per analitzar les respectives subvencions i coneixen la situació”, ha detallat. Està previst que aquesta setmana es publiqui la resolució d’aquesta convocatòria, i es preveu es puguin abonar en les pròximes setmanes 17,10 milions d’euros previstos per aquest 2023. “Això no són paraules, sinó fets, i un pas de gran calatge per al sistema esportiu”, ha afirmat.


Pel que fa a exercicis anteriors, dels 37,65 milions d’euros destinats per acompanyar les federacions en les convocatòries relatives als anys 2020-2021 i 2022, s’està tramitant expedients per un import de 2,6 milions (un 7% del total), que corresponen a justificacions pendents. Pel que fa als consells esportius, a finals de setembre es va abonar el 80% de la subvenció del present 2023, més de 4 milions d’euros, mentre que dels imports previstos per a les convocatòries dels anys 2020, 2021 i 2022, s’estan tramitant expedients per un import d’1 milió d’euros (un 5% del total), que corresponen a justificacions pendents.

Per acabar, Anna Caula ha reiterat que “el Govern té l’esport en el centre i treballa per l’ampli teixit esportiu del país”, alhora que treballa per donar resposta a les demandes que fa el sector amb àmplies dotacions de recursos. Així, ha recordat altres partides com els 200 milions d’euros destinats per millorar les instal·lacions i equipaments esportius a Catalunya o els 4,5 milions d’euros per als clubs –amb una atenció especial a l’esport femení- en la convocatòria d’enguany, després que l’any passat ja es multipliqués per 4 aquest import respecte anys anteriors.

· La UFEC i la UCEC han alçat la veu per reclamar, consideren, pagaments endarrerits a la Generalitat.