Eel secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física, Gerard Figueras, durant la compareixença al Parlament per informar sobre la concessió de subvencions. Foto: ACN

Gerard Figueras nega de forma “categòrica” que s’hagin desviat fons de la Secretaria de l’Esport

1 minut de lectura
El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha negat de manera “categòrica” que s’hagin desviat diners de la Secretaria al procés. “Els recursos que han sortit de la Secretaria General de l’Esport han sigut tots i cadascun d’ells destinats per l’activitat per la qual van ser concedits”, ha assegurat durant la seva compareixença al Parlament. Pel que fa als Jocs Olímpics, ha lamentat un “interès” en vincular-los al procés i ha demanat “no trencar un dels pocs ponts de diàleg real” amb l’Estat.

Figueras fou detingut per la Guàrdia Civil el 12 de novembre en el marc de l’operació Voloh i va quedar en llibertat amb càrrecs acusat dels presumptes delictes de malversació de fons, prevaricació i tràfic d’influències.

Les relacions amb UFEC i ProSeleccions

Figueras ha explicat que aquest curs ha firmat 628 expedients i que el jutge només li ha demanat informació de tres, els que estan relacionats amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i la Federació Catalana de Gimnàstica.

Ha posat en dubte que siguin entitats “amigues” per les “diferències” de model amb la UFEC i manca de filiació política amb la Plataforma. “Si alguna cosa no són son amigues”, ha reblat. Pel que fa als anuncis en revistes ha assegurat que estan “correctament contractats” i ha dit que també hi ha anuncis del govern espanyol o de l’Ajuntament de Barcelona i que en canvi no se’ls investiga.

Defensa de la candidatura olímpica
Qüestionat per la CUP sobre la candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, Figueras ha exposat que el projecte “no preveu ni un metre més de planificació urbanística, cap infraestructura ‘ad hoc'” i ha assegurat que quan el projecte hagi avançat es farà una consulta al Parlament que es respectarà. Ha recordat que els Jocs Olímpics es fan conjuntament amb altres administracions i ha demanat anar “tots junts perquè ho fem a deu anys vista”.
Ha dit que ha notat que hi ha “interès” en vincular els Jocs Olímpics amb el procès i ho ha criticat perquè ha dit que “és un dels llocs on el diàleg es pot dur a terme de forma real, és un dels pocs espais on gent amb plantejaments diferents podem treballar conjuntament”.