El repte solidari de JJ Watt

3 minuts de lectura

1503902005637

Justin James Watt, més conegut com a JJ, juga als Houston Texans de la NFL. Nascut a Wisconsin el 22 de març de 1989, Watt és probablement el millor jugador defensiu de tota la lliga. Un extraterrestre físic capaç de sembrar el terror als quarterbacks rivals, ratificat pels seus tres premis com a millor jugador defensiu de l’any a la lliga (2012, 2014 i 2015).

Però avui no parlarem de futbol americà ni d’esport. Per desgràcia, l’estat de Texas on juga i resideix està sent assolat per un terrible huracà, el Harvey, que ho està inundant tot al seu pas per l’estat americà i ja suma 46 víctimes mortals. Una autèntica barbaritat considerant que estem parlant del Estats Units i sense entrar en la repercussió mediàtica respecte altres indrets del món també assolats per circumstàncies climatològiques molt adverses.

Èxit imprevist

En qualsevol cas, i tornant a JJ Watt, arran del Harvey va iniciar una campanya per recollir fons per ajudar a les famílies afectades per l’huracà a través de la plataforma YouCaring.com. Moltes d’elles desplaçades i sense un sistema de cobertura i assegurança que els ha deixat sense res de res. Per fer-ho es va valdre de vídeos gravats per ell mateix a les seves xarxes socials, sobretot Twitter. El 27 d’agost comença la campanya de recollida i, tot i que el ritme inicial ja era molt superior al que moltes ONGs aconsegueixen per les seves pròpies vies, encara res feia preveure la dimensió que assoliria.

200000 dòlars en 2 hores ja semblava un gran èxit per a Watt (ell mateix havia donat els primers 100000), fins a arribar al punt que el servidor de la web de YouCaring es va bloquejar per la quantitat de donacions en molt poca estona. Després de les primeres 24 hores, la quantitat recaptada ja era de mig milió de dòlars i Watt, veient l’èxit augmentava l’objectiu al milió de dòlars.

La recaptació es viralitza

Les xarxes socials tenen molts vicis negatius, per descomptat, però no es pot negar el seu potencial de transmetre causes positives i, en aquest cas, la recaptació de JJ Watt, poc a poc anava guanyant transcendència en la societat americana. Els mitjans en començaven a fer ressò i estrelles del món de l’esport americà hi col·laboraven, com és el cas de Chris Paul, flamant incorporació dels Houston Rockets de la NBA.

El 29 d’agost a les 4 de la matinada (hora catalana), 6 hores després d’arribar al mig milió, el creixement començava a fer-se exponencial i s’arribava al milió de dòlars, mentre que Watt situava el nou objectiu al milió i mig.

Considerant que la fita del milió s’assolia prop de la mitjanit americana, el ritme va baixar, però el nou dia (el 29 d’agost americà) es despertava amb el milió i mig. I menys de tres hores després ja n’eren dos. A partir d’aquest punt, la campanya ja tenia el seguiment de tota la societat americana, i part de l’estranger, i el ritme de recaptació comença a augmentar de forma molt notable.

Fins i tot la propietària del Tennesse Titans es sumava a la iniciativa donant un milió de dòlars de la seva fortuna personal.

Superant totes les expectatives

Les hores passaven i la xifra cada cop anava augmentant. 3 milions 250mil dòlars, 4 milions i 5 milions. Aquesta era la xifra amb la que es despertava JJ Watt el 30 d’agost.

Aquella mateixa nit, Ellen DeGeneres entrevistava a Watt i el sorprenia amb una donació de Walmart d’un milió de dòlars en la seva campanya i més de 20 en donacions de menjar i estris necessaris per a la gent. La xifra augmentava als 8 milions i mig al final del dia.

I el 31 d’agost es despertava amb la xifra de 10 milions assolida. 14 milions l’1 de setembre i 17 el dissabte 2.

Però JJ Watt no s’ha conformat en només recaptar els diners. Ell mateix s’encarrega de controlar que tots ells arriben a la gent de Houston i, juntament amb la impagable feina de voluntaris, les tasques per arribar a la població ja estan en marxa.

Tan de bo sigui un exemple que arribi a molta més gent i en qualsevol situació de necessitat!