Les notes del cap de setmana esportiu

2 minuts de lectura

notes43

Com cada dilluns posem nota al cap de setmana. Els primers dies de setembre han estat de traca i mocador per als esportistes del nostre país. Més opcions que mai, però com sempre, en triem cinc. Matrícula d’honor per a Núria Picas i mencions destacades per a les 7 catalanes de la selecció espanyola d’hoquei patins, Sergio Garrote, el PA Maçanet i el duo Sílvia Mas + Paula Barceló.

Matrícula d’honor: Núria Picas

En un cap de setmana tan bestial per a l’esport de casa nostra ha costat decidir una sola matrícula d’honor. La victòria de Picas a l’UTMB és tremenda i valorem els elements que van més enllà de l’esforç: la valentia de tornar a la màxima competició després de ser hospitalitzada a la primavera al Nepal, l’obstinació per guanyar una cursa que li havia regalat dos subcampionats, la manera de compartir-la amb la família i tot el què transmet la seva emocionada celebració a l’arribada. Un triomf sensacional després de 171 quilòmetres i 10.000 metres de desnivell que brilla en un cap de setmana memorable per als corredors de muntanya catalans.

https://www.youtube.com/watch?v=JbPaDVV9zmU

També han estat protagonistes…

Anna Casarramona, Teresa Bernadas, Laura Puigdueta, Laura Vicente, María Díez, Berta Busquets i Berta Tarrida

Les set jugadores es van proclamar campiones del món fa un any a Xile i han tornat a guanyar el títol amb la selecció espanyola al mundial de Nanjing. Una generació d’or ben acompanyada per la jugadora del CP Voltregà Natasha Lee que ha demostrat tenacitat i sang freda per resoldre els partits més igualats en els instants decisius. Un equip que va saber patir contra Xile i que va derrotar l’Argentina a la final en una oda al bon joc ofensiu. Una altra joia de l’esport català i un dels múltiples podis de les primeres jornades dels World Roller Games.

Sergio Garrote

Debutant en un campionat del món i doble medallista al més alt nivell. Sergio Garrote ha demostrat que té un futur immens en el ciclisme paralímpic amb un doble bronze al mundial de Sud-àfrica en la disciplina de handbike. El de Viladecans, que ja havia aconseguit excel·lents resultats en diverses proves de la copa del món, ha pujat al podi tant a la contrarellotge com a la prova en ruta. El seleccionador espanyol l’ha assenyalat com la millor garantia d’èxits dels propers anys.

PA Maçanet

L’exercici que han treballat intensament en els darrers mesos ha portat el grup de xous petits del PA Maçanet al podi absolut d’un mundial. “Try again”, una coreografia intensa des del primer moment, ha estat molt ben valorada pel jurat i s’ha endut una medalla de plata de gran mèrit. Era el debut en un campionat del món d’aquest club i el resultat és més que esperançador. En la mateixa disciplina el CP Tona s’ha hagut de conformar amb la vuitena posició.

https://youtu.be/wqqH_iilaw8?t=4m41s

Sílvia Mas i Paula Barceló

La parella de futur de la vela de casa nostra ha tornat a demostrar el seu talent a la classe 470 amb una victòria al campionat del món júnior disputat al Japó. Màximes favorites al triomf, la catalana i la mallorquina han sabut defensar amb èxit el títol assolit l’any passat a Kiel. Bicampiones del món júnior pocs mesos després d’haver brillat a la copa del món de Miami amb un bronze absolut. El camí cap a Tòquio de les dos regatistes avança a tota vela.