La Molina, un dels dominis equiables més grans del sud d'Europa

Les estacions ja estan a punt

3 minuts de lectura
Aquest cap de setmana sembla que ha de nevar de valent a la vessant nord del Pirineu. Les dones i els homes del temps ja prou que fa dies que hi insisteixen. I això òbviament excita especialment el públic que associa el blanc a la diversió i que quan baixa la temperatura i precipita ja s’està calçant les botes i repassant que tot el material estigui a punt. Estem a dies de l’inici de la campanya d’hivern i Ferrocarrils de la Generalitat, que gestiona bona part de les estacions, ja ha enllestit novetats. Presentades en societat, són les següents.

La importància de La Molina-Masella

L’estació de La Molina donarà el tret de sortida a la nova temporada el proper dissabte 23 de novembre i estarà en funcionament fins al dilluns 13 d’abril de 2020. Un nou hivern carregat de diversió i noves propostes per a tots els públics. Entre les principals novetats destaca l’estrena de dos remuntadors nous: Un que permetrà perllongar el tram del Telecabina Cadí Moixeró fins al Niu de l’Àliga, arribant al cim de la Tosa (cota 2.537 m) i al Parc Natural Cadí Moixeró.

Aquesta instal·lació farà més directe l’accés al conjunt La Molina+Masella, de 145 quilòmetres de domini esquiable i un dels més grans de l’estat. I d’altra banda, comptarà amb el Telecadira El Llac, que dona accés des de la zona del llac La Molina fins a Coll de Pal.

Vall de Núria més familiar

Està previst que Vall de Núria inauguri la temporada d’hivern el proper dissabte 30 de novembre, obertura que s’allargarà fins al dilluns 13 d’abril de 2020 (tenir present, però, que l’estació obre tot l’any). De cara a aquesta temporada d’hivern, està treballant en la simplificació de l’ampli portafoli de productes per aconseguir comunicar millor als clients el producte Vall de Núria, posicionant-lo com un destí d’alta muntanya de 365 dies posant en valor els atributs principals de vall única, entorn natural i ressort de muntanya.

Els tres eixos principals de producte es focalitzaran en: Família, ja que vol oferir al públic familiar activitats variades per compartir en contacte directe amb la natura; Relax, dissenyat per als amants de la muntanya i el descans, la desconnexió i la vida sana, en un entorn idíl·lic; i Actiu, pensat per al públic que busca reptes i activitats en un paratge natural.

https://www.youtube.com/watch?v=by4XJQHpGeo&feature=emb_logo

Varietat a Vallter 2000

L’estació de Vallter 2000, per la seva banda, obrirà les seves portes el proper dissabte 30 de novembre i fins al 13 d’abril de 2020, temporada en què presentarà tot un seguit de novetats i millores perquè els visitants gaudeixin, encara més, de la seva experiència a la neu. En aquest sentit, presenta canvis i actualitzacions en remuntadors i pistes de l’estació, així com la substitució de la instal·lació de neu artificial de baixa pressió de la zona de Morens.

Durant aquests mesos, a més, els usuaris podran fer tota mena d’activitats esportives a la neu, com esquí alpí, snowboard, freeride, activitats de muntanya, sortides amb raquetes o amb esquí de muntanya, i activitats lúdiques on els més menuts podran jugar en el Mini club l’Esquirol o gaudir dels descensos en trineu al Parc Lúdic.

El Pallars es posiciona

Finalment les estacions del Pallars Sobirà obriran el proper divendres 29 de novembre a Port Ainé i 6 de desembre a Espot, i tancaran dilluns 13 d’abril de 2020. Pel que fa a les novetats d’aquesta temporada, Port Ainé, destí que disposa d’uns paisatges incomparables al ser la via d’accés al Parc Natural de l’Alt Pirineu, ha ampliat els seus canons i, a partir d’aquest hivern, l’estació passarà a tenir 11 pistes innivades (44%) i 12,900 quilòmetres innivats (48,3%).

Espot, per la seva banda, és la porta d’entrada a l’únic Parc Nacional de tot el Pirineu català. Aquesta temporada comptarà amb un nou telecadira “Leitner”, desembragable de 4 places, que s’anomenarà “La Roca”, nom triat a través d’un concurs realitzat a les xarxes socials de l’estació.

Finalment, és important remarcar que les estacions d’Espot, Port Ainé, Tavascan i Virós-Vallferrera són un destí global per als amants de la neu i de l’esquí en totes les seves modalitats. A més, destaquen per ser esport, territori i sostenibilitat.
Fotografia de família de la presentació de la temporada a les estacions de FGC.