Un moment del partit. Foto: @cnsabadell

Can Llong cau després de 9 anys

2 minuts de lectura
Pel Mataró va ser la victòria però la llegenda que s’acaba, almenys pel que fa a la ratxa de victòries, és del Sabadell. Els dos grans equips del waterpolo femení comparteixen la mateixa notícia, les unes per activa i les altres per passiva. Ahir dijous, en partit avançat de la Divisió d’Honor, l’antic règim del waterpolo va caure. Si més no va perdre una batalla.

Ja ho comentàvem abans de començar aquesta Divisió d’Honor i ha passat. El paradigma del waterpolo femení a casa nostra ha canviat o, si més no, no tindrà sempre de forma unànime i inalterable els colors del CN Sabadell. El millor equip de la història va perdre un partit de lliga, a casa. I això ja és la notícia de més impacte en quasi una dècada. Diu molt del que han estat. I no és definitiu per a res. Era un partit de lliga. Un matx domèstic. Que jugaven a casa contra el principal candidat a fer-les caure de la cadira de domini. I el van perdre.

Amb el que li costa al waterpolo sovint de ser notícia i el Sabadell de les Copes d’Europa i la col·lecció eterna de títols estatals va i ha de ser notícia quan cau. Això va com va. També fa 30 anys va ser notícia la caiguda del mur de Berlín i no tres dies abans el fet que es mantingués palplantat a lloc.

Dades que parlen per si soles

La ratxa que el Mataró es va encarregar de finiquitar és de segurament la més bèstia de tots els esports federats al nostre país i vés a saber si també continent enllà. Es trenca una ratxa de l’equip sabadellenc de 241 partits seguits guanyats en competició de lliga, que s’allargava des de feia més de nou anys. Una dècada, quasi.

Ja es va comentar en l’anàlisi previ a l’inici de Lliga, que el mercat de fitxatges havia reorientat el tauler de joc i la taula on es disputava tenia diferents caps. El Mataró és líder i com ja va fer a la Supercopa aposta per doblar l’aposta de ‘sorpasso’ al Sabadell. Això serà llarg, però. Ja hi ha, això sí, qui parla de l’efecte Anni Espar. Tot i que la victòria de les mataronines ahir, el nou equip de l’antiga líder vallesana, va ser un treball coral.

Gran defensa i porteria del Mataró. Foto: @cnsabadell

La piscina mana

Si hem d’atendre a les cròniques, la clau del triomf del Mataró va ser la forta pressió defensiva mataronina i que aconseguís mantenir el Sabadell 17 minuts sense marcar, des de la meitat del segon quart fins quasi el final del partit. L’antídot al domini del Sabadell, doncs, no emana dels despatxos o el disseny de l’equip. Això va del que passa dins la piscina. I les “antigues Sirenes” de Marina Zablith van demostrar ahir un potencial enorme.

Les dades del Tot Mataró ho diuen tot. El Mataró portava 40 derrotes, 28 en la fase regular i 12 en partits de “play-off”, contra el Sabadell. El recinte de Can Llong, això sí, ja havia viscut altres sorpreses amb llacet maresmenc. El Mataró hi va guanyar la final de la Copa de la Reina, de fa tres anys, i en la Supercopa, d’aquesta mateixa temporada.

Amb aquest triomf el CN Mataró es col·loca líder en solitari de la Divisió d’Honor per primera vegada en la seva història i demostra que aquest any pot aconseguir aquest títol.