Ski Club Camprodon: la fàbrica de talents

1 minut de lectura

Al cor del ripollès, la Vall de Camprodon és escenari d’alguns dels paratges naturals més bonics de Catalunya. Se’ls coneixen pam a pam els integrants de l’Ski Club Camprodon, un club de referència per als amants dels esports de muntanya, especialment, quan comencen les nevades.

campro

Fundat el 1934, l’Ski Club Camprodon és una entitat amb una llarga història de dedicació a l’esquí de muntanya i a l’esquí alpí, que ha apostat per diversificar la seva activitat al llarg de tot l’any amb les curses de muntanya, la btt o l’excursionisme. Acumula quatre títols consecutius de campió d’espanya de curses d’esquí de muntanya, la disciplina on brilla més que ningú en els darrers anys arreu de l’estat.

Els del Ripollès tenen un autèntic equipàs, molt jove, amb els germans Nil i Oriol Cardona, Joan Reyné, Genís Zapater o el “veterà” Marc Solà al capdavant, que els permeten disputar els títols en qualsevol competició en què prenguin part. I és que el club pirinenc és una fàbrica de talents que conforma el gruix de la selecció catalana de curses d’esquí de muntanya. Sense anar més lluny, aquest 2014, l’Oriol s’ha proclamat campió de la mítica Pierra Menta en categoria júnior, la prova més important del món.

camproo

El club també compta amb joves promeses de l’esquí alpí català, com Natàlia Cubarsí o Guillem Bosch. Ells dos, entre tants d’altres, mantenen viu el llegat d’esportistes d’elit com Jordi Pujol, que va arribar a participar en dues olimpíades essent membre del club camprodoní. En aquest sentit, la proximitat i l’excel·lent relació amb l’estació d’esquí de Vallter 2000 faciliten la feina tant a entrenadors com a competidors.

I és que l’Ski Club Camprodon fa una aposta forta per la formació dels més petits en els esports d’hivern i combina els cursets i l’aprenentatge amb el perfeccionament tècnic i les competicions. D’entre les competicions que organitza, destaquem la CronoVallter i la Territori d’Isards (en format BTT o com a cursa de muntanya), que ja són una referència als Pirineus.
80 anys d’existència per a un club que compta amb 800 socis i que ha sabut fer de l’entorn natural del seu poble un lloc on gaudir, entrenar i competir fent créixer la passió per l’esport, des de ben petits, als habitants de la Vall de Camprodon.

SKI CLUB CAMPRODON – VALLDECAMPRODONTV.COM from web3.0tv on Vimeo.