El gran salt urbà: l’esquí i l’snow arriben a Milà

La Federació Internacional d’Esquí (FIS) continua potenciant les modalitats més espectaculars dels esports de neu per a la nova temporada que tot just comença. Aprenent de l’èxit dels esdeveniments que s’apropen a les ciutats, aquest 2016-2017 ha optat per generat un mini circuit de Big Air urbà. El debut, aquests dies, a Milà.

bigair-milano-01

Aquesta disciplina, que obliga els riders i els esquiadors de freestyle a fer tots els trucs possibles en un salt altíssim, visitarà les ciutats de Milà, Moenchengladbach i el Quebec. És una prova associada a les copes del món de Big Air d’snowboard i d’esquí freestyle de la mateixa FIS i que, en conseqüència, situarà els millors especialistes davant milers d’aficionats en llocs emblemàtics d’aquestes localitats.

D’entre tots els participants d’aquesta disciplina aquest divendres i dissabte ens fixarem especialment en Queralt Castellet. La rider de Sabadell ha passat la major part de la seva carrera a l’esport d’elit centrada en el half-pipe, on s’ha forjat una trajectòria d’èxit que l’ha situat entre les millors del món. De fet, Castellet ha pujat a podis internacionals en diverses ocasions i el 2015 es va proclamar subcampiona del món a Àustria. També ho ha fet en el Big Air, en una de les poques incursions que ha fet en aquesta disciplina. Va ser el passat mes de febrer, en una prova de la copa del món disputada al Quebec, amb una tercera posició. Era tot just la segona vegada que s’enfrontava a un Big Air.

La Rampa de Quebec en què Castellet va pujar al podi

La Rampa de Quebec en què Castellet va pujar al podi

Castellet mira endavant

La rider més exitosa del nostre país va viure un sotrac vital molt bèstia fa tot just un any i mig, quan va morir la seva parella (i entrenador). En va parlar extensament en un magnific reportatge de la periodista Natalia Freire, on també va explicar com havia anat a parar al Big Air. Aquesta modalitat, que compta amb unes rampes de por abans d’executar el salt, és una de les apostes fortes de Castellet per a aquesta nova temporada, en què ho combinarà de nou amb la presència al Half-Pipe. A més, la temporada acabarà a Sierra Nevada, en unes instal·lacions que coneix molt bé. S’hi disputaran els campionats del món d’Snowboard i la vallesana intentarà brillar més que mai.  Per cert: Castellet ha demanat la nacionalitat de Nova Zelanda en honor al desaparegut a Ben Jolly. Un record per acompanyar-la sempre.

A la innovadora cita de Milà, per cert, també hi haurà un andorrà. Es tracta de Carles Aguareles, que farà el seu debut en un escenari tan imponent com el que la Federació Andorrana d’Esquí ha penjat a la seva pàgina web. A gaudir de l’espectacle!

carlesmila

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!