El Rollerski és cosa de catalans

1 minut de lectura
La història del rollerski és ben curiosa. Va néixer quasi com un entrenament, sense massa vocació de ser una disciplina en sí mateixa. Es tractava d’entrenar per l’esquí de fons quan ni el moment de l’any ni l’estat de les muntanyes no permetien de reproduir l’ecosistema blanc sobre el que s’entén aquest esport.

D’aquí va néixer el rollerski i, de fet, segueix essent bàsicament el banc de proves física abans de la gran temporada de neu. Per això és a finals d’estiu, com aquest passat cap de setmana, quan culmina la temporada i en el cas espanyol quan els Campionats estatal van servir per corroborar quelcom que també emparenta el rollerski amb l’esquí de fons: que es tracta de cosa dels catalans.

Jaca, segurament la localitat de tot l’Estat més avesada als esports d’hivern, va acollir la competició que va tenir com a guanyadors absoluts a Marta Cester del CAEI-FCEH i a Jaume Pueyo (CEFUC-FCEH).

L’Aran pren la paraula

La suma de les dues proves del cap de setmana va coronar a Marta Cester com a guanyadora femenina en marcar un temps de 33 minuts 10 segons (12.17 en la cronoescalada i 20.52 en estil lliure) imposant-se a una altra aranesa, la jove María Iglesias (ANEC-FCEH) que forma part de l’equip RFEDI i que va marcar un crono de 33:24 (12.20 i 21.04). La tercera en el podi va ser Irati Quadrat (IRRINTZI-*FNDI) amb 36:11 (13.24 i 22.46).

En categoria masculina el jove fondista Jaume Pueyo va demostrar que està en molt bona forma en marcar un crono total de 26:02 (9.42 i 16.20) per davant del veterà i olímpic Diego Ruiz (CMGC-FADI Aragó) que va marcar 26:50 (10.07 i 16.43) i el tercer en el calaix va ser el també integrant de l’equip RFEDI Gral Sellès (BELLVER-FCEH) amb 26:53 (10.12 i 16.41). La lluita per la plata i el bronze va ser molt ajustada i tots dos esportistes van oferir un gran espectacle que es va dirimir en l’arribada de l’estil lliure.