Campionat d'Europa d'esquí de muntanya del mes de febrer de 2022 - ACN

Boí Taüll escollida seu dels Campionats del Món d’Esquí de Muntanya de 2023

1 minut de lectura
La Federació Internacional d’Esquí de Muntanya ha escollit l’estació de Boí Taüll per ser la seu del Mundial del 2023, després d’organitzar amb bona nota els Campionats d’Europa d’aquest febrer.

L’esquí de muntanya s’incorporarà com a nova disciplina als propers Jocs Olímpics d’hivern de Milano – Cortina del 2026. De fet, ja va aparèixer als passats Jocs Olímpics de la Joventut de Lausana 2020, en què els esquiadors catalans Maria Costa, Ares Torra, Ot Ferrer i Marc Radua van penjar-se una medalla.

Tres proves olímpiques de les cinc que hi haurà en concurs 

Per al 2023 es mantindrà el format dels Campionats d’Europa, però sumant-hi una nova prova, la cursa per equips. Tres d’entre les cinc modalitats de competició, l’esprint, la individual i els relleus, seran per primera vegada proves olímpiques als Jocs d’hivern de 2026.

L’èxit organitzatiu dels Campionats Europeus d’Esquí de Muntanya celebrats aquest febrer ha estat determinant en la designació de l’estació ribagorçana per acollir la pròxima celebració dels Campionats del Món / @boi_taull

Pel que fa a les proves, es portarà a terme l’esprint, que dura uns 3 minuts, es fan 80 m de desnivell positiu i es podrà veure des de la base de l’estació. La individual té un desnivell positiu entre els 1.600 i els 1.900, es farà en distints itineraris al voltant del cim del Puig Falcó (2.750 m). La vertical recorrerà el mateix traçat del 2022 amb 500 m de desnivell per a totes les categories amb sortida al Pla de Vaques i arribada a Coll de Roies. Pel que fa als relleus, també es repeteix el traçat i es participarà per equips mixts, cada membre de la parella farà dues voltes a la zona de la pista negra Slalom. La novetat per al 2023 serà la cursa per parelles. S’està treballant en el recorregut per tal que acabi sumant entre 2.100 fins a 2.600 m de desnivell positiu.

Imatge de portada: @boi_taull