Toni Ponce, premi Juan Palau 2021

2 minuts de lectura
L’esport adaptat català continua rebent reconeixements. Aquest cop ho fa a través d’un dels seus principals referents en el darrer lustre.

Toni Ponce va debutar als Jocs Paralímpics a Rio i va viure com un enorme èxit la classificació per a una final amb el conseqüent diploma per reconèixer els seus mèrits esportius. L’experiència al Brasil, però, només va ser el punt de partida d’un lustre memorable en què s’ha convertit en un dels millors nedadors amb discapacitat del món. El nedador del CN Sitges i del CAR de Sant Cugat del Vallès ha sumat en aquests darrers anys victòries de gran mèrit en europeus i mundials i ha acumulat diversos rècords mundials en la seva especialitat predilecta de braça. Aquest dijous a la tarda, de forma més que merescuda, ha estat premiat amb el “Juan Palau”.

Els Premis “Juan Palau” estan organitzats per la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física i deuen el seu nom a un dels seus antics presidents, que també va ser una peça clau de la Federació Catalana a l’hora de promoure i desenvolupar la pràctica de l’esport adaptat al nostre país. Un guardó de prestigi que compta amb el patrocini de l’Obra Social de La Caixa i que enguany ha distingit a Toni Ponce com a millor esportista pocs mesos abans d’afrontar el repte més important de la seva trajectòria amb les medalles dels Jocs de Tòquio com a objectiu nítid al seu abast.

El campionat d’Europa, cita destacada de la propera setmana

Toni Ponce és un dels grans noms de la natació adaptada catalana que del 16 al 22 de maig té una important cita al campionat d’Europa, el darrer gran campionat internacional abans de la disputa dels Jocs Paralímpics de Tòquio a finals d’estiu. Toni Ponce és un dels referents de l’equip espanyol que competirà a l’illa de Madeira i que també inclou altres noms destacats del nostre país com Núria Marquès, Sarai Gascón, Óscar Salguero o Ariel Schrenk, un dels nedadors que persegueix la mínima per als Jocs.

Ricardo Ten també s’endú un premi

El ciclista de Tavernes Blanques s’ha endut el guardó a la trajectòria esportiva pocs dies després de proclamar-se campió de la copa del món d’Oostende. Amb una carrera de longevitat envejable, Ten és un dels grans candidats del País Valencià a pujar al podi dels Jocs Paralímpics en ciclisme adaptat després de brillar durant una pila de Jocs en natació. Els guardons “Juan Palau” també han distingit en la categoria de millor tècnica a Paula Murillo, qui va ser seleccionadora catalana de quad rugbi, entrenadora del Barcelona Universitari Club i una de les persones claus en el creixement d’aquest esport arreu de l’estat espanyol.