El bàsquet femení català demana canvi

1 minut de lectura
El bàsquet català mou fitxa amb l’impuls del projecte “Bàsquet Femení”.

Aquest dijous la sala d’actes de la Federació Catalana de Basquetbol ha acollit la presentació d’un nou projecte que vol conscienciar i sensibilitzar de la necessitat d’aconseguir canvis per al bàsquet femení. Amb la campanya Demana Canvi (#DemanaCanvi) desenvolupada per la Comissió del Bàsquet Femení de la Federació, aquesta entitat vol avançar en diversos fronts de forma simultània i planificada amb tots els agents implicats per fer-ho possible: jugadores, entrenadores, àrbitres, directives, famílies i clubs.

Laia Palau, ambaixadora del bàsquet català, durant la presentació de la campanya Demana Canvi / M.A. Chazo / FCBQ

Un pla per canviar les coses

El Pla d’Acció anunciat té com a principal objectius, més enllà de sensibilitzar i conscienciar, és apoderar les dones que formen part del bàsquet català a través del seu rol i establir indicadors de seguiment i diagnosi per al bàsquet femení. El projecte s’estructura en quatre eixos (visibilitat, referenciació, equitat i respecte) i preveu un conjunt d’accions que inclouen la implementació de la mentoria d’entrenadores, que ja està desenvolupant, un programa per què els clubs esdevinguin agents transformadors o bé el treball de recerca de la història de les pioneres del bàsquet català. Entre les mesures concretes la Federació apostarà per eines com la discriminació positiva o la formació en perspectiva de gènere.

La campanya #DemanaCanvi suposa el tret de sortida d’aquesta renovada iniciativa federativa que compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones i que vol arribar a tots els agents implicats en el món del bàsquet amb vídeos promocionals com aquest: