Els Jocs Special Olympics miren cap als Pirineus

1 minut de lectura

Organitzats per primera vegada a Catalunya l’any 1988, els Jocs Special Olympics s’han convertit en una referència mundial de l’esport adaptat. Després de la darrera edició celebrada a Reus el passat mes de novembre, ja coneixem la nova seu de la cita prevista per a l’octubre de 2018.

jocs_special_olympics_reus_2016
Imatge d’un partit de Bàsquet als Jocs Special Olympics de 2016 / Ajuntament de Reus

Per primera vegada a la història la prova es disputarà als Pirineus i ho farà amb dues seus principals que s’han unit per traçar una candidatura conjunta. La Seu d’Urgell i Andorra la Vella han estat escollides per acollir la gran competició d’Special Olympics, amb una previsió de prop de 2.500 esportistes, tècnics i acompanyants de fins a 20 delegacions diferents.

Per primera vegada, doncs, Catalunya i Andorra uneixen esforços per tirar endavant els Jocs Special Olympics, que programen competicions esportives molt diverses per a persones amb discapacitat intel·lectual i n’afavoreixen la seva inclusió social. Tothom pot fer esport i del 4 al 7 d’octubre de 2018 ho podran comprovar a l’Alt Urgell i al petit país pirinenc, que compta amb més de 60 esportistes Special Olympics i que vol donar un impuls a l’esport adaptat amb la candidatura de l’any vinent. Aquest mes d’octubre, però, ja acolliran una primera prova avançada com a test organitzatiu i esportiu de la cita prevista per d’aquí a 18 mesos.

Territori Special Olympics, el 14 de maig

En la darrera edició celebrada a Reus els esports protagonistes van ser el tennis, el pàdel, la natació, el bàsquet, la gimnàstica rítmica i les proves motrius, amb esportistes provinents majoritàriament de Catalunya, però també de Finlàndia, Marroc o la Xina. S’espera que d’aquí a un any s’afegeixin noves disciplines al programa esportiu. De moment, la propera gran cita serà el Territori Special Olympics que acollirà Sant Just Desvern el proper 14 de maig i que aplegarà a més de 700 participants. Aquell dia es disputarà un triple campionat de Catalunya en les modalitats de bàsquet, de tennis i de ciclisme.

Cal recordar que en la darrera gran cita mundial, en els Jocs Mundials Special Olympics d’Hivern, la delegació catalana va brillar i va tornar a casa amb un munt de medalles.