Èxit dels esportistes catalans als Jocs Mundials d’hivern Special Olympics

33570938126_5c2db681bc_k

Àustria ha estat l’escenari aquests darrers dies d’una gran cita que ha aplegat més de 2.700 esportistes de 107 països diferents. Els Jocs Mundials d’Hivern Special Olympics de Graz han estat un autèntic èxit de participació i han ofert una excel·lent actuació d’esquiadors i jugadors de casa nostra. 11 dels 13 membres de la delegació catalana tornen a casa amb una medalla penjada al coll. La majoria d’ells, amb una medalla d’or aconseguida després d’un partit magnífic.

Ens referim a la selecció espanyola d’hoquei interior, en què la meitat de jugadors són catalans. 8 jugadors (Esther Garcia, Josep Manent, Pol Cozarel, Borja Rubio, Albert Helguera, Òscar Pla, Anna Molas i Carles Baucells) s’han proclamat campions del torneig després de guanyar la final per 9 a 7 contra Àustria.

 

Gaspar Vilalta, l’entrenador de l’equip, ha destacat al Diari de la Discapacitat la fita assolida pels jugadors: “Una final bestial, on amb el públic en contra i davant les diferents adversitats els nostres jugadors van saber imposar-se i superar-se. Un partit on no teníem res a perdre i tot a guanyar”. La referència de Vilalta al públic està més que justificada. Fixeu-vos amb la passió de les grades per seguir la final!

33570963256_203fbe3ddf_k

A Àustria també han pujat al podi tres esquiadors catalans. Un d’ells, Pol Puiggener, ho va aconseguir en la modalitat d’esquí nòrdic als 2.500 metres. La medalla de plata és un excel·lent premi per a un esportista de només 14 anys. En esquí alpí, Amaia Valentin es va penjar la medalla de bronze a l’eslàlom gegant, la mateixa posició que va obtenir Pili del Río.

Els campionats s’han tancat amb una potent cerimònia de clausura que ha omplert de música, llum i color l’estadi Liebenau de Graz, que ha acabat envoltat de focs artificials.

32815470473_f72b9486eb_k

Cita amb l’atletisme

Aquest diumenge 26 de març Sabadell acull el campionat de Catalunya d’atletisme en pista coberta Special Olympics-ACELL. Hi ha prevista la participació de 224 atletes amb discapacitat intel·lectual que ompliran d’esport la potent instal·lació esportiva del Vallès Occidental. Entre d’altres, competiran en carreres de velocitat, mig fons i fons, llançament de pes, salt de longitud i salt d’alçada.

Fotografies: Jocs Mundials Special Olympics Àustria 2017

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!