Devin Booker entra al selecte club dels 70

2 minuts de lectura

20 anys i 146 dies. Podria ser una condemna per alguns dels acusats del cas Palau o Pretòria. Però no. És l’edat exacte que tenia Devin Booker aquesta passada matinada, la de divendres a dissabte, la nit en que es va convertir en el jugador més jove de la NBA en anotar 70 punts – Sí, sí, setanta! – en un partit. I sense pròrrogues!

https://www.youtube.com/watch?v=xaiSI3ZYwZ8

La nit dels rècords…

Els Phoenix Suns jugaven al Boston Garden davant dels Celtics. Un partit que venia marcat per una altra circumstància. El cinc inicial que havien presentat els Suns la matinada anterior davant els Brooklyn Nets és el més jove de la història, amb una edat mitjana de 21 anys i 14 dies. Es diu aviat, però per fer-nos-en una idea, estem parlant d’una mitjana d’edat inferior a la d’algunes universitats que es troben ara mateix lluitant per alçar-se amb el títol de la NCAA.

Però Booker tenia una altra sorpresa preparada. Quan al Garden l’àrbitre de l’enfrontament llençava la pilota per al salt inicial, ningú s’esperava que seria una nit que passaria a la història estadística de la NBA. Aquella que tant agrada a tots els americans. Anotar 70 punts en un partit no és un fet gaire habitual.

c962f1cbbc1f5bdf67713ff81c9996bf

Al llarg de tota la història de la NBA només hi ha 5 altres jugadors que hagin arribat o superat els 70 punts en un partit, i es tracta d’autèntiques llegendes. En primer lloc hi trobem Wilt Chamberlain, que, a part de tenir el rècord anotador amb 100 punts, va aconseguir arribar-hi 6 cops. Amb 81 punts tenim Kobe Bryant i la seva màgica nit davant els Raptors de la que ja han passat 11 anys. David Thompson n’anotava 73 al 1978, David “l’Almirall” Robinson 71 al 1994 i Elgin Baylor, també 71, al 1960. És evident que hi ha un gran absent dins aquesta llista, sa majestat Michael Jordan, que per un punt, 69, es va quedar fora de la llista, tot i haver disputat una pròrroga!

Una exhibició agredolça

Una anotació d’aquestes característiques sempre vindrà acompanyada de molts rècords. Devin ha presentat un carta de tir per sobre del 50%, amb 21 encerts de 40 tirs de camp, que encara hagués estat millor si no fos per un parell de tirs fallats als últims segons. 4 d’11 en triples i 24 de 26 en tirs lliures, 8 rebots i 6 assistències. Tot això en 44 minuts de joc. Una autèntica bogeria. Gràcies a aquests números ha aconseguit la màxima anotació de la història del Phoenix Suns i la de qualsevol jugador de la lliga menor de 21 anys. També, gràcies als 51 punts anotats a la segona part, ha batut la marca de màxima anotació dels Suns en una sola part… i derrota!

Tot i que, més enllà dels rècords i la precocitat, segur que Devin Booker i tots els seus joves companys dels Suns haguessin preferit recordar aquest partit amb un altre final, un que fos més dolç amb forma de victòria. Finalment, els Suns no han pogut superar els Celtics i han caigut derrotats per 120 a 130. Malgrat que després ho celebressin enèrgicament als vestidors.

baixa (3)

 

Ara caldrà veure fins on arribarà Devin, que si amb 21 anys i 146 dies ja ha estat capaç d’un festival anotador d’aquesta magnitud, i sense oblidar que aquesta temporada ja gaudeix d’una mitjana de més de 20 punts per partit, finalment veurem un jugador capaç de batre el rècord anotador de 100 punts de Wilt Chamberlain de 1962?