L’Sky de Chris Froome s’enfonsa a la Terra Alta

2 minuts de lectura

La 6a etapa de la Volta ha ofert un espectacle majúscul, imprevist, resolt en un esprint reduït que s’ha endut el sud-africà Daryl Impey a Reus i amb una debacle sonada de Chris Froome, l’home que ha guanyat els darrers Tours i que avui ha perdut 26 minuts davant la resta de favorits.

C7xVbayW4AE-hWn

L’absència de Nacer Bouhanni era la novetat més destacada a la línia de sortida de Tortosa aquest dissabte al matí. No trigarien a acompanyar-lo en la retirada corredors com Mikel Landa, Davide Cimolai o Andrey Amador, que han posat el peu a terra en el primer tram de l’etapa. Amb pràcticament 190 quilòmetres per endavant, poc ens imaginàvem que la cursa es trencaria completament en la primera de les quatre ascensions del dia. L’Alt de Bot, de 3a categoria, serà considerat des d’avui com un indret negre per al conjunt Sky.

El descens ràpid i revirat ha provocat una situació insòlita. El gran grup trencat en tres i tot el bloc de l’Sky atrapat per sorpresa en una altra petita trampa de la Volta. Chris Froome ha quedat atrapat en el segon grup i ha fet tot el possible amb els seus companys d’equips per atrapar els 53 corredors que anaven al davant. En el primer grup, però, Movistar, Trek, Quick Step o el Lotto Jumbo han imposat un ritme altíssim que ha provocat una batalla enorme no televisada durant un bon grapat de quilòmetres. Quan la diferència s’ha enfilat per sobre dels 2 minuts, 50 quilòmetres després, l’Sky ha desistit.

La minutada s’ha anat ampliant de mica en mica en un ridícul per a l’equip tecnològic britànic. Froome o Thomas no han estat els únics afectats, és clar. La jove promesa de la FDJ David Gaudu, Samuel Sánchez, Bauke Mollema (ha abandonat), Jarlinson Pantano, Pierre Latour… la nòmina de corredors que s’han quedat al darrera era d’autèntic luxe. Avui, a mig recorregut, han començat a fer una cursa en diferit abans de començar a patir pel fora de control. L’han salvat per menys de 50 segons!

C7xVT8tX0AAUz-4

Al davant tot ha anat molt ràpid. Quan faltaven 41 quilòmetres per arribar a Reus Alberto Contador ha fet un tímid intent en solitari que el movistar ha neutralitzat ràpidament. En l’ascensió a l’Alt de la Mussara, envoltat de neu en una nova imatge de postal d’aquesta 97a edició de la Volta, també ho han provat sense èxit corredors com Jakob Fuglang o Pierre Rolland. L’equip d’Unzué, però, ha mantingut el lideratge del grup en tot moment. Control ferri, digne del millor Sky.

Daryl Impey obté la seva primera victòria a Catalunya

Camí de Reus ho ha provat un duo de gregaris italians Alessandro de Marchi i Dario Cataldo. Durant uns quants quilòmetres han rodat amb menys de 15 segons de marge sobre el grup reduït capdavanter. Una bona lluita que ha arribat fins a tot just 100 metres de meta, quan els homes més ràpids del darrere han estat capaç de superar-los. Daryl Impey, per l’esquerra, ha esprintat millor que ningú i ha superat en una altra arribada ajustada a l’omnipresent Alejandro Valverde, que ha entrat en segona posició. Mitja hora més tard, 47 ciclistes han entrat fora de control i no podran disputar la darrera etapa de la Volta.

Aquest diumenge Barcelona serà l’escenari principal de la resolució d’una Volta en què hem vist la millor versió possible del Movistar. Alejandro Valverde és un líder sòlid amb 53 segons d’avantatge sobre Contador i 1 minut i 6 segons de marge sobre el seu company Marc Soler. El de Vilanova i la Geltrú és tercer i té tots els números d’acabar al podi de la 97a edició de la Volta a Catalunya. El darrer obstacle, demà, les rampes de Montjuïc.

repetxo
L’alt de la Mussara vist per la Penya Ciclista El Repetxó a primera hora del matí. Neu a dojo!