Enfilem la recta final de l’Europeu d’handbol

Aquest dimecres s’acaba la fase final o “Main Round” de l’Europeu d’handbol de Polònia, que decidirà els quatre equips que divendres disputaran les semifinals en busca de la gran final de diumenge. Si només sou de finals, sapigueu que la podreu seguir diumenge a les 17:30h per Teledeporte. Si us interessa saber qui s’hi pot classificar podeu seguir llegint!

Grup 1: França i Polònia, favorites

De moment la gran revelació, Noruega, manté les esperances ja que encara la darrera jornada com a líder del grup (Noruega 7 punts, pels 6 de França i Polònia). La pressió, però, va poder als nòrdics que aquest dilluns van patir per finalment només empatar contra Macedònia, una selecció ja descartada en la lluita per les medalles. Ara, amb el blaugrana Kiril Lazarov desbocat fent 11 gols de 14 llançaments.

Ara les possibilitats de Noruega de trencar les travesses passen per puntuar contra una França que ha anat de menys a més. Però compte que Noruega, que semblava que es desinflaria en aquesta segona fase va guanyar fa pocs dies 28-30 a Polònia, tota una amfitriona! L’altra possibilitat que donaria vida als noruecs és que Polònia perdés el seu últim partit contra Croàcia, cosa que sembla encara menys probable. Però, compte també aquí que els croates mantenen esperances de classificació si França perd abans contra Noruega.

En tot cas, aquest dimecres decidiran els dos partits de la jornada final:
França – Noruega, dimecres a les 18:15h
Polònia – Croàcia, dimecres a les 20:30h

Grup 2: Suècia dóna un cop de mà a Espanya

La selecció espanyola sabia que tot i guanyar a Hongria si tot continuava aquest dimarts com era previsible no dependria d’ella mateixa en la jornada final de dimecres, però… sorpresa! Suècia els ha donat un cop de mà empatant en el darrer instant el seu duel contra Dinamarca. Un resultat sorprenent que permet als de de Manolo Cadenas encarar la darrera jornada depenent d’ells mateixos. Ara un triomf contra una Rússia ja sense opcions classificaria a la selecció dels Joan Cañellas, Valero Rivera, Viran Morros i companyia, per a les semifinals.

Abans d’aquest partit s’haurà jugat l’Alemanya-Dinamarca. Un matx interesantíssim en el que –si Espanya no falla després– es decidirà l’altra semifinalista. Si empaten, passaria Dinamarca ja que té un punt més.

La darrera jornada es tanca amb aquests partits:
Alemanya – Dinamarca, dimecres a les 18:15h
Espanya – Rússia, dimecres a les 20:30h

La guia pel cap de setmana

SEMIFINALS

Divendres 29, 18:30: 1r Grup 1 – 2n grup 2
Divendres 29, 21:00: 1r Grup 2 – 2n grup 1

FINAL

Diumenge 31, 17:30h

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!