Font: @catalangov

Els protagonistes més ‘Fosbury’ de la 19a Festa de l’Esport Català

1 minut de lectura

El dilluns 24 de gener va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona la 19a Festa de l’Esport Català, una gala organitzada per la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) i el diari Sport, que va premiar els millors esportistes i clubs catalans del 2015.

Font: @catalangov
Font: @catalangov

No és per penjar-nos medalles (o ben mirat, potser sí que ho fem) però a la Fosbury ens fa especial il·lusió veure com són premiats esportistes encara desconeguts pel gran públic però que des d’aquesta casa ja seguim amb atenció des de fa temps, gaudint amb els seus presents èxits i somiant amb els seus futurs triomfs.

És el cas de Marc Soler, ciclista vencedor del Tour de l’Avenir 2015 i guardonat amb el premi a esportista masculí amb més projecció, del qual vam parlar fa gairebé un any a la secció ‘La promesa’. Enguany, Soler encararà la seva segona temporada a l’equip Movistar amb el repte de fer valer l’experiència acumulada l’any passat per fer-se decididament un lloc en l’elit professional.

De qui també hem parlat en diverses ocasions a la Fosbury és de Paula Badosa, la jove tennista campiona del Roland Garros Júnior del 2015, reconeguda amb el premi a esportista femenina amb més projecció i que forma part d’una jove generació de tennistes dels Països Catalans que puja amb força. Begurenca però nascuda a Nova York, Badosa afronta un 2016 on haurà de confirmar que és una de les grans promeses del tennis mundial

No és cap revelació però també és una esportista molt ‘Fosbury’ la corredora de muntanya Núria Picas, guanyadora del premi a la millor esportista, guardó que en la categoria masculina va reconèixer al futbolista del Barça Gerard Piqué.

Font: @NuriaPIcas
Font: @NuriaPIcas

Alguns dels altres guardonats destacats van ser l’exjugador d’hoquei herba Santi Freixa, com a esportista llegendari; l’atleta de 96 anys Valentí Hugh, premiat per l’esperit esportiu; l’àrbitre de voleibol Diego León, reconegut amb el premi seny esportiu per la seva trajectòria al llarg de 50 anys, la Federació Catalana d’Atletisme, guardonada pel seu centenari, i la Federació Catalana de Tir amb Arc, premi a la millor gestió federativa.