El CAR de Sant Cugat rep el reconeixement oficial de la IAAF

1 minut de lectura

L’acreditació avala l’increment de grups d’atletes d’altíssim nivell internacional que passen pel Centre al llarg de l’any

El Centre d’Alt Rendiment esportiu de Sant Cugat del Vallès (el CAR) ha estat acreditat per la  Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) com a centre internacional d’entrenament d’aquest esport. Aquest 2015, l’organisme internacional ha pres la decisió després d’avaluar i realitzar un exhastiu control de qualitat de les instal·lacions esportives i serveis del CAR. El reconeixement ha arribat també per la consideració dels propis atletes i les recomanacions dels entrenadors, gràcies a les gestions realitzades per la Real Federación Española de Atletismo.

Malek El Hebil, director de Desenvolupament de la IAAF,  ha entregat  al CAR l’acreditació com a centre d’entrenament ja que reuneix les condicions per ser un lloc d’entrenament de primer nivell per a atletes de tot el món. El Centre d’Alt Rendiment català ha estat el primer en rebre aquesta distinció a tot l’Estat espanyol i és una de les 17 instal·lacions esportives que a nivell mundial han obtingut la distinció de la IAAF.

CAR_Pistes_2

Què significa aquest reconeixement?

El CAR de Sant Cugat es posiciona en el món atlètic en rebre aquest segell de qualitat de la IAAF. Les visites i concentracions internacionals d’atletes d’elit han augmentat en els darrers anys, gràcies a les valoracions positives que n’han fet els esportistes que han visitat les instal·lacions catalanes.

El reconeixement de la IAAF permet que el CAR ofereixi els seus serveis a esportistes, entrenadors i, també, als membres de les federacions d’aquest organisme internacional. De la mateixa manera, el Centre d’Alt Rendiment esportiu de Sant Cugat rep l’autorització per donar suport personal en l’entrenament a tots els nivells de competició de les següents disciplines esportives: velocitat, tanques, salt de longitud, triple salt, salt d’altura, llançament de pes, llançament de disc,  llançament de martell, salt de perxa, mig fons, proves combinades i marxa.