Un català, pilot de Ferrari a la realitat i al món digital

2 minuts de lectura
“Segurament és el millor pilot que hi ha hagut al nostre país, però no se’l coneix prou perquè no ha arribat a la Fórmula-1”. Així ens defineix a Miguel Molina un dels seus nous companys d’equip a Race4Cat, l’equip d’e-Sports pel qual s’ha animat a fitxar. I no. No ho fa per passar l’estona.

El mateix Molina explicava el seu fitxatge per Race4Cat a les xarxes socials amb aquestes paraules: “Mai he estat molt de videojocs, però aquest món ja no ho és… l’he conegut des de dintre i puc dir que cada cop és més real en tots els sentits: conducció, gestió de l’equip, enginyeria, telemetria… Estic molt content de poder ajudar amb la meva experiència a aquest gran equip”. Així començava la seva col·laboració amb l’equip català més professional del món del simracing, creat la temporada passada.

Molina_3
Molina (Girona, 1989) un dels grans pilots del moment

Els seguidors del campionat de DTM segur que el coneixen, però per la resta lectors pot ser un autèntic desconegut. El gironí Miguel Molina és sens dubte el millor pilot de l’Estat en aquest apassionant campionat de marques, aconseguint grans èxits en les seves set temporades amb Audi. Va ser el primer català en debutar en aquest prestigiós campionat, però no es va quedar aquí ja que va puntuar i fins i tot va pujar al més alt del podi tres vegades. Tot i els bons resultats aconseguits, Audi va decidir no renovar-lo de cara al 2017… però el seu gran rendiment va fer que el fitxés ni més ni menys que l’escuderia Ferrari.

SMP

Amb Ferrari, els resultats de moment estan sent molt satisfactoris. Sense anar més lluny, aquesta mateixa setmana, el seu equip de Blancpain va aconseguir la pole position, però els problemes en carrera l’endemà van fer que no poguessin lluitar pel triomf l’endemà. Fa poques setmanes van tenir més sort al campionat de SprintX, i poc després que Molina fos pare per primera vegada, van aconseguir guanyar compartint volant amb Toni Vilander.

Dbff5eaV0AA4loA

Ferrari_titol

Amb un cotxe com aquest, Molina competirà ben aviat de nou les 24 hores de Le Mans (notícia a Ferrari GT)

Ferrari_GT

Buscant l’excel·lència amb Race4Cat

Ja fa molts anys que els simuladors han estat una de les grans maneres d’entrenar-se pels pilots, i més des que hi ha tantes limitacions per entrenar-se als circuits. D’aquesta manera, Molina aprofitarà la seva experiència al campionat del món dels campionats de resistència, i competirà abans amb l’equip Race4Cat en les mateixes curses que al cap d’uns dies o setmanes trepitjarà de manera real sobre d’un Ferrari. És un pas intel·ligent però a la vegada molt valent, ja que evidentment hi ha petites diferències i competidors amb major experiència que ell en el món digital. El seguirem amb molta atenció.

Molina_2

Vídeo promocional de Race4Cat