Un jugador d’eSports es retira al sentir-se esclavitzat pel seu equip

1 minut de lectura
Ha arribat el tràfic de persones als eSports? Per les notícies que han sortit a la llum entre la comunitat aquests dies sembla que, si no és axí, s’hi està ben aprop.

Tot això després que el coreà Jeon “Dara” Jeong-hoon hagi anunciat que es retira de la pràctica professional de League of Legends (LoL) a causa del malson que va viure al Japó, on competia amb el seu equip. Volia canviar d’aires ja que no li agradava l’ambient que hi havia i, lluny de deixar-lo marxar, els propietaris li van retenir la seva targeta de residència, deixant-lo indocumentat, amb l’argument que els pertanyia.

La història va començar l’any passat quan Dara va deixar de jugar pel seu equip, Pentagram. Tots els residents estrangers a Japó estan obligats a portar sempre les targetes de residència i han de mostrar-les en qualsevol moment si ho demana la policia. Qui trenqui aquesta regla és castigat amb una multa d’aproximadament 1.800 dòlars i, fins i tot, pot passar fins a un any a la presó. Pel que sembla, Dara i el seu company Lee “Tussle” Moon-yong van ser identificats i no van poder ensenyar cap document que acredités que eren al país nipó de forma legal.

El motiu? Segons ha explicat Dara en uns tuits tot era culpa de la direcció de Pentagram, que els havia tret les targetes de residència i els va amenaçar a l’anunciar que marxaven. No obstant això, l’equip va assegurar que més aviat hi va haver un problema de comunicació, que només estaven guardant els papers mentre parlaven amb l’oficina de migració, una resposta que no va convèncer a la Lliga Japonesa de League of Legends. Quan el cas va sortir a la llum Nakamura Hiroki i Fujita Takuya, entrenadors de Pentagram, van ser sancionats 3 mesos sense poder competir. Igualment l’equip començarà el torneig de primavera amb 5 derrotes.

558846_1140x516

Les conseqüències psicològiques

Les seqüeles de tot això, però, no han estat només la retirada. Dara també ha explicat que l’ha afectat mentalment i s’ha de medicar. Diu que no vol estar en un món on un fet tant greu com retenir la documentació d’algú només es castiga amb tres mesos de sanció.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!