Homo sofis: Destinació Pyeongchang

3 minuts de lectura
Arribem al cap de setmana de Carnaval amb un fred que pela. Seran dies de rues, balls i actes: fem festa i sortim al carrer però si per casualitat ens ho podem estalviar aquí arriba l’Homo Sofis amb una bona recepta per gaudir –a bona temperatura– arrapapats al sofà de casa.

La cosa és clara: Eurosport1 o Eurosport2. Lluny de tenir el cul llogat amb aquest canal, amb l’adveniment dels Jocs Olímpics a partir d’aquest cap de setmana tot bon sibarita televisivo-esportiu ha de poder veure Eurosport. Els dos canals es tenen en la majoria de paquets de televisió de pagament i passen per ser la referència sempre en esquí i, encara més, ara davant la gran cita coreana. Una altra opció és fer-se el passi pel temps que es vulgui del seu aplicatiu Eurosport Player per internet.

La qüestió és que haurem de fer ús i abús d’aquests dos canals per fer-nos els setciències mentre durin els Jocs. Si ja és meritori fer-se el merda durant els Jocs d’estiu opinant sobre esgrima o lluita greco-romana imagineu-vos el que pot ser un dinar de diumenge empoderant-nos de raons sobre Luge o Bobsleigh. A Eurosport, doncs!

SE LA JUGUEN:
Jocs Olímpics de Pyeongchang. Eurosport 1 i Eurosport2.

El que dèiem. Quasi de forma íntegra els dos d’Eurosport entren en un mode olímpic que ens encanta. Precisament pel fet d’anar saltant d’una disciplina a l’altra sense deixar-nos massa temps per acostumar-nos. Aneu a la programació o, encara millor, afinqueu-vos amb comoditat al sofà i al que toqui. Òbviament a can Fosbury sempre tindrem una predilecció reverencial pel Curling, que ja ha començat abans de la cerimònia d’inauguració. Un esport mixt, de privilegiats, únic, magnètic. Vigileu que enganxa, i molt.

mixed-doubles-curling1-e1486583688505

Però la gràcia dels Jocs Olímpics és precisament la quantitat de disciplines. Aquest cap de setmana exploten bona part dels coets d’aquests jocs. Primeres proves de biatló, velocitat, hoquei sobre gel. No cal entendre-hi massa, fins i tot és apte per tenir-ho de fons mentre fem veure que hi parem atenció. Per aquests flipats enamorats de la neu que aquesta setmana han fet Festa Major per com ha quedat bona part del país serà ideal. Que circuli el virus olímpic!

SÓN DE CASA:
Derbi de OK Lliga. Vic-Voltregà. Dissabte. 15:50h. Esport3

Recomanem el partit televisat d’OK Lliga per molts motius. El primer i ja em perdonaran és perquè no hi ha res millor que hoquei televisat a l’hora de la migdiada per tenir un dissabte amb el carregador de piles a ple funcionament. S’ha de ser reconsagrat per, a aquesta hora, aconseguir no acabar pesant figues mirant un partit així. Reconsagrat o ser d’Osona, terra on neixen sobre patins i en saben força estona. I allà sempre és especial un Vic-Voltregà, una mena de ‘Old firm’ de l’esport nostrat.

Vic Voltregà 2

Esportivament la cosa també té encant. Al Vic enguany no li sobra absolutament res i tot i que les tres posicions de descens sembla que ja tenen amos virtuals necessita tot al contrari que deixar-se anar. A més, rep el rival de la comarca i això sempre és estimulant. Tampoc està sent aquesta temporada la del Voltregà, que ha quedat fora de la Copa del Rei. En clau fraternal, el derbi sempre pot prometre.

POT ESTAR BÉ:
Sis Nacions Femení. Anglaterra-Gal·les. Dissabte. 13:20h. Movistar Deportes 1

Fem propòsit d’esmena perquè a vegades, fins i tot des d’un mitjà en què intentem no reproduir els esquemes que no ens agrada dels altres, caiem en biaixos de gènere. La setmana passada parlàvem del principi del Sis Nacions, així a seques, i això que ens deixàvem la meitat femenina de la competició. Aprofitant que a can Movistar transmetran un dels tres partits de la competició –un és més que zero– aquesta setmana aconsellem la segona jornada amb el partit entre Anglaterra i Gal·les, que es jugarà hores abans de la seva versió entre homes.

https://www.youtube.com/watch?v=bXybeylkqMo

Ideal per badar tot preparant el dinar o abans de sortir de casa, en una franja televisiva que a vegades sembla perduda de la mà de déu. Expectants per veure com evoluciona un rugbi femení menys físic i travat que el d’homes i a nivell esportiu esperarem que les amfitriones angleses els costi de vèncer a les gal·leses. Tots dos quinzes venen amb una victòria al sarró. Pot estar molt i molt bé.

TASTEU COSES NOVES:
Puigcerdà-FC Barcelona d’hoquei Gel. Diumenge 16h. Esport3.

El derbi català de la lliga espanyola d’hoquei gel. Aprofitem que ara aquest esport adquirirà notorietat pública amb els Jocs Olímpics precisament per recomanar un partit com aquest. Fins i tot en l’ambient gèlid que farà Puigcerdà està assegurant un partit calentet. Els locals van últims a la lliga i tindran ganes de recuperar punts i sensacions a costa dels blaugrana.

Donada la naturalesa d’aquesta secció no us volem enganyar: si sou neòfits és probable que sigueu incapaços de seguir el disc i que us passi per alt bona part del partit. Conformeu-vos amb el fet que segurament en directe us passaria el mateix. I, si cal, poseu-vos còmodes. Que és diumenge a la tarda i….

Puigcerda-Barça

Si ens esteu llegint des de la Cerdanya, per favor aneu al pavelló. El partit es jugarà a les 12:30h o sigui que tens temps fins i tot després de gaudir-lo des del sofà havent complert abans. Que no sigui mai aquesta una secció que desincentivi anar a veure els partits en directe.