Carla Arimany, de 9 anys, fa història per als dards catalans

17350041_636944736497738_5604438218408007283_o

La Federació Catalana de Dards està d’enhorabona. En els darrers dies 8 dels seus esportistes han disputat dues competicions internacionals de renom a Torremolinos i a Gibraltar. I una joveníssima promesa de només 9 anys ha assolit una fita inèdita en el llançament de dards de casa nostra. Carla Arimany, olotina, s’ha proclamat campiona del torneig júnior de Gibraltar. És la primera vegada a la història que una jugadora de categoria júnior guanya un torneig puntuable per al rànquing mundial. La victòria, a més, també li obre les portes de bat a bat a participar en un Màsters Mundial de Dards, fita que també la converteix en una pionera.

Aquesta setmana la jove llançadora feia el seu debut en una competició internacional. A Torremolinos va participar al quadre absolut femení i va acabar en la 33a posició. A Gibraltar va afinar encara més la punteria en dards punta d’acer i va ser capaç de guanyar a totes les rivals, inclosa la jugadora local Mèlani Vileiro, que defensava el títol assolit el 2016. La diferència d’edat entre una i altra reforça l’èxit de la Carla, que ha comptat amb el suport directe del seu pare. Josep Arimany, també representant de la Federació Catalana, va assolir en la cita de fa un any un gran resultat, amb la segona plaça final en el torneig absolut masculí. Gibraltar és territori Arimany.

17362843_638581443000734_3775452436987144389_n

Joan Carles Arola guanya el torneig per parelles a Torremolinos

Els èxits dels llançadors catalans han anat més enllà de la proesa de la jove Arimany. A Gibraltar hi ha hagut un altre podi català amb la tercera plaça de Toni Muñoz a l’individual absolut masculí.

D’altra banda, a Torremolinos un dels jugadors més fiables de la selecció catalana ha aconseguit un magnífic triomf en la modalitat per parelles. Es tracta de Joan Carles Arola, que ha guanyat l’or fent parella amb el belga Brian Løkken. Després d’un torneig impecable, han derrotat els britànics Collins i Tipping a la final per 3 a 4. Arola també ha guanyat el torneig de tripletes mixtes cegues, fent equip amb l’anglesa Haining i el gibraltareny Broton. El jugador de Calella, a més, ha aconseguit una de les cinquenes places del torneig individual després de caure a quarts de final contra el vencedor absolut, el també belga Sven Wens.

Les actuacions d’Arimany, Muñoz i Arola han estat les més rellevants d’una excel·lent setmana per als dards catalans. Miren el futur amb més optimisme que mai.

Fotografies: Federació Catalana de Dards