La consolidació de la nova era ratllada

1 minut de lectura

La victòria en lliga de l’Egara sobre l’Atlètic Terrassa per 1-2 del cap de setmana passat ha confirmat que ens trobem instal·lats en la Nova Era Ratllada.

Com ha explicat a la Fosbury el porter ratllat Quico Cortès, durant molts anys els del Plà de Bon Aire han viscut massa obsessionats en batre l’etern rival. Això, junt amb el molt bon nivell de l’Atlètic, provocava que els jugadors de l’Egara es bloquegessin i no practiquessin l’hoquei que saben jugar.

atletic

Aquest victòria però sembla confirmar la tendència de les dues darreres temporades, on els blanc-i-blaus s’han desfet d’aquesta pressió i han dominat els grans duels de l’hoquei herba a la ciutat de Terrassa.

Com es pot comprovar en l’infogràfic (part inferior de la pàgina), el domini a la cocapital vallesana ha estat de pura alternança.

Una gran època a finals dels 90 per a l’Egara, amb quatre finals guanyades al seu màxim rival; contrarestada per una època encara millor dels de Can Salas, dominadors absoluts a la primera dècada del nou mil·lenni. Una era en la qual la superioritat dels groc-i-negres va ser especialment clara en els darrers anys, fent que entre el 2007 i el 2013 l’Egara guanyés 1 dels 14 derbis.

egara

La Final-4 de la Champions a Barcelona!

La temporada que es presenta és llarga i veurem si algun dels equips terrassencs és capaç de discutir l’actual hegemonia del Polo, vencedor dels darrers 3 campionats i que és ara mateix líder a la lliga espanyola d’hoquei herba.

Un any especial per a aquest esport, ja que la Final-4 de la Lliga de Campions es disputarà a Barcelona. De moment, els tres equips citats estan a Vuitens de Final: Polo i Egara s’enfrontaran i garantiran que un català es coli entre els 8 millors equips, mentre que l’Atlètic competirà contra els KHC Dragons belgues.

TerrassaHoquei