Un mundial de ciclisme per somiar amb els podis de Tòquio

2 minuts de lectura
Cascais ha acollit el campionat del món de ciclisme adaptat amb excel·lents resultats per als esportistes de casa nostra.

Amb la incertesa sobre com quedarà la convocatòria final per a Tòquio 2021, el mundial disputat a França ha servit per comprovar de nou l’alt nivell dels esportistes catalans, valencians i mallorquins. Ja ho havien demostrat a la copa del món de Bèlgica, però sens dubte, els èxits de Cascais auguren un excel·lent resultat als Jocs Paralímpics d’aquest estiu. De fet, la selecció espanyola de ciclisme adaptat és la potència mundial número 1 en aquest esport i és la delegació que té assegurats més llocs (10) per a competir al velòdrom i a la carretera al Japó.

El campionat del món de ciclisme en carretera ha servit per constatar, un cop més, el prodigi esportiu que representa Ricardo Ten. El de Tavernes Blanques ja fa anys que supera la quarantena però manté intacte la seva voracitat competitiva. Ara acaba de sumar un nou mallot arc iris per a la seva col·lecció en la modalitat de contrarellotge i ha acompanyat aquest èxit amb una medalla de plata a la prova en ruta, ben a prop de l’or. Si va arribar a ser durant dècades un nedador de llegenda, en poc temps ja està marcant una època també en ciclisme.

Ricardo Ten, completant una contrarellotge sensacional

Maurice Eckhard, un altre ciclista del País Valencià, també ha sumat una plata en contrarellotge.

En la modalitat de tàndems la competició per arribar als Jocs és ferotge i el que sembla que ha avançat uns quants llocs de cop és Christian Venge. La seva decisió de tornar al ciclisme després d’uns anys d’absència sembla plenament justificada després de proclamar-se campió del món a Cascais seguint les pedalades del seu guia Noel Martín.

Venge i Martin, campions del món a França

Un cop d’efecte sensacional per a un ciclista de 48 anys que en cas d’accedir a Tòquio lluitarà per sumar la seva sisena medalla als Jocs Paralímpics. Cal recordar que entre l’any 2000 i el 2012 va pujar al podi en quatre Jocs de forma consecutiva, amb èxits a la carretera i també al velòdrom.

Un altre ciclista català que està en plena forma és Sergio Garrote, que ha progressat tant amb la handbike que s’ha convertit en un dels dos millors especialistes del món. De Cascais s’emporta tres medalles, totes elles de plata, en la modalitat d’equip per relleus però també en la prova en ruta i en la contrarellotge, superat per la seva bèstia negra, l’italià Mazzone. Garrote és clar candidat a medalla per a Tòquio i realment el dubte és quin lloc del podi ocuparà finalment.

Sergio Garrote, a les portes de l’or en tres modalitats diferents

A Mallorca també compten amb un altre potencial medallista paralímpic. Ens referim a Joan Reinoso, que ha aprofitat el campionat del món per vestir-se amb el mallot arc iris en la modalitat de contrarellotge i acompanyar aquest èxit incontestable amb un bronze en la prova en ruta. En total, un botí de nou medalles per als esportistes de casa nostra especialment il·lusionant per als mesos que venen.