Judith Núñez, convocada per als Jocs Paralímpics de Tòquio

1 minut de lectura
Quan falten 70 dies per a l’inici dels Jocs Paralímpics s’ha confirmat la presència d’una altra esportista catalana.

La selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes disputarà els Jocs de Tòquio d’aquest estiu amb els dos equips classificats. Si en categoria masculina tot apunta que jugadors com Jordi Ruiz o Òscar Onrubia formaran part del conjunt estatal al Japó, la convocatòria de l’equip femení ja és una certesa després que el seleccionador Abraham Carrión hagi anunciat les dotze jugadores que participaran als Jocs. Entre les seleccionades hi ha l’escorta Judith Núñez, una de les veteranes que actualment milita a les files del Joventut BCR i que compta amb una puntuació 2 dins de l’equip.

Núñez té una llarga trajectòria en el món del bàsquet atès que va començar a practicar-lo quan tenia 12 anys a l’UNES de Sant Feliu de Llobregat, que llavors era l’única escola de Catalunya que promocionava aquest esport. Amb 16 anys ja va disputar el seu primer campionat d’Europa amb la selecció espanyola i ha encadenat moltes convocatòries al màxim nivell internacional en les dues darreres dècades fins que li ha arribat aquest premi gros de debutar als Jocs.

Judith Núñez, en una imatge d’arxiu

Núñez pateix osteogènesi imperfecta, coneguda com la “malaltia dels ossos de vidre” i ha passat moltes vegades pel quiròfan per les factures sofertes a les cames. Emblema del bàsquet en cadira de rodes, ja va ser una peça clau de la selecció a l’hora d’aconseguir el bitllet paralímpic a l’europeu de Rotterdam de 2019.

María Heras, reserva

La selecció espanyola femenina, de fet, s’ha classificat per als Jocs Paralímpics per primera vegada després del debut ja llunyà a Barcelona 1992, quan va fer valer la condició de país amfitrió per disputar el torneig olímpic. Qui no forma part de la convocatòria final és María Heras (BCR CEM Hospitalet – Afaniat Vinaròs), que malgrat això participarà en la propera concentració de l’equip que es durà a terme del 19 al 27 de juny en condició de suplent per si cal substituir alguna de les jugadores seleccionades en primera instància.