La Gran pedalada suma 7.770 quilòmetres contra la solitud no volguda

1 minut de lectura
Quan falta només una setmana per què comenci l’edició centenària de la Volta a Catalunya una cursa solidària i inclusiva ha sabut sumar un munt de suports entre l’extensa comunitat de ciclistes del nostre país i ha fet servir la pràctica esportiva com a eina de transformació social.

En Bici Sense Edat és un col·lectiu nascut el 2016 que treballa per “millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de les persones majors i persones amb mobilitat reduïda”, amb la missió de “promoure l’envelliment actiu i el bon tracte a les persones majors”. Des del seu naixement aquesta entitat ha organitzat passejades en tricicles elèctrics adaptats conduïts per persones voluntàries i ha fet valer el treball intergeneracional per lluitar contra la solitud no volguda i l’aïllament social. Després d’organitzar iniciatives de tota mena, aquest cap de setmana ha impulsat La GRAN pedalada per recollir fons que destinaran als projectes que desenvolupen durant tot l’any.

La GRAN pedalada ha viscut una primera edició adaptada als temps de pandèmia i ha aconseguit atraure l’atenció de moltes persones, que han decidit sumar quilòmetres per una bona causa. Dissabte i diumenge els participants han pogut recórrer quilòmetres a peu o en bicicleta i sumar quilòmetres per al col·lectiu. L’esdeveniment ha conclòs en finalitzar el cap de setmana amb un total de 7.770 quilòmetres, una xifra molt rellevant que ha anat acompanyada de donacions econòmiques per part de tothom qui ha participat en el repte. Els quilòmetres s’han sumat a través de l’aplicació Strava i tots els inscrits han comptat amb el seu propi dorsal per ajudar a difondre una cursa especial que vol esbotzar murs d’aïllament social per qüestions d’edat i de mobilitat que el món de l’esport no sempre té prou presents.

En Bici Sense Edat ha organitzat la primera edició de La GRAN pedalada / En Bici Sense Edat

La solidaritat col·lectiva de 440 persones a través de l’esport permetrà a l’associació En Bici Sense Edat reforçar els seus projectes inclusius, oberts a la implicació de més persones voluntàries. Amb aquesta cursa han aconseguit recaptar més de 2.700 euros, una xifra potent per mantenir una tasca rellevant contra l’exclusió. Present a municipis com Barcelona, Sant Just Desvern i Terrassa, l’entitat ha sabut unir forces a través de sortides a peu en família, en BTT o en ciclisme de carretera que s’han dut a terme en moltes més localitats d’arreu del país.