El pump track creix amb molta rapidesa / Federació Catalana de Ciclisme

El pump track posa la directa a Catalunya

2 minuts de lectura
A mig camí entre la BTT i el BMX, una nova disciplina ciclista vol arrelar a casa nostra.

El 17 i 18 de juliol la localitat de l’Anoia acollirà la primera prova oficial de pump track a l’estat espanyol. La cita estarà organitzadà per l’Associació ATIAT i dona el tret de sortida a la Lliga Catalana de pump track, que neix per oferir una resposta a la demanda creixent de competicions en aquesta modalitat esportiva.

Què és el pump track?

És una disciplina emergent del ciclisme que combina elements de la BTT però que deriva clarament del BMX. Els ciclistes avancen en un circuit ple de pujades i baixades sense necessitat de pedalar, gràcies a l’impuls dels propis salts i dels peralts de la pista. La clau és aprofitar de la millor manera possible la inèrcia del cos. Malgrat que la primera instal·lació per a la pràctica del pump track al nostre país es va construir el 2007, no ha estat fins els darrers anys, i especialment els darrers mesos, que no han proliferat un bon grapat de circuits arreu del país.

De fet, si el 2020 només hi havia cinc circuits de pump track a Catalunya ara ja en són quinze que estan operatius, de manera que la progressió d’aquesta disciplina sembla imparable. De fet, el circuit de Castellolí que servirà com a conillet d’índies encara no té un any de vida atès que es va inaugurar l’agost de 2020.

El pump track creix amb molta rapidesa / Federació Catalana de Ciclisme

Un debut il·lusionant

La primera prova federada de pump track a l’estat espanyol se celebrarà el cap de setmana del 17 i 18 de juliol. En un esport que compta amb poques experiències oficials en clau internacional, el reclam de la cita de Castellolí és evident. Dissabte al matí es programarà una prova no competitiva, l’Open Pumptrack, amb les portes obertes a tothom per apropar aquest esport a qualsevol persona que s’apropi al circuit. Diumenge al matí es disputaran dues competicions puntaubles per a la Lliga Catalana de Pumptrack 2021 (majors de 14 anys amb llicència federativa) i la Lliga Mini Pumptrack Kids 2021 (menors de 14 anys, també amb llicència).

El format de competició serà una contrarellotge individual, on cada participant haurà de completar dues voltes al circuit en el menor temps possible. Per a Jordi Casablanca, president d’ATIAT, “és tot un honor poder organitzar a Castellolí el que serà la primera prova oficial amb els reptes que això ha suposat, com la creació d’uns reglaments específics de la disciplina i la seva posada en escena“.

De la seva banda el comissionat de BMX de la Federació Catalana de Ciclisme, Felix Martín, es mostra molt il·lusionat “per engegar aquesta modalitat a Catalunya a cavall entre BTT i BMX que tan espectacular resulta a Europa i els EUA. Poc a poc es van construint circuits aptes per practicar aquesta modalitat del ciclisme que sembla un joc per a nens, però enganxa als futurs ciclistes aportant una tècnica que els servirà per a la resta de modalitats“.