Tonet IV guanya el segon individual de raspall consecutiu

2 minuts de lectura
La final de l’individual masculí de raspall ha tornat a deparar un gran espectacle.

Tonet IV s’ha coronat campió del XXXV Campionat Individual CaixaBank – Trofeu President de la Generalitat Valenciana este dissabte al trinquet de Castelló de Rugat. El del Genovés suma així el seu segon mà a mà després de véncer a Moltó per 25-10 en la seua segona participació en la disciplina individual.

El genovesí ha eixit en tromba i això ha significat que s’emportara el tres primers jocs. Això no obstant, l’inici de la partida estava sent per a Moltó en col·locar-se amb val i 15 des del dau, gràcies al seu bon paper en la treta. Tot i este avantatge, Moltó ha acumulat errades que es paguen i Tonet IV ha pogut voltejar el lluminós per sumar el 5 per cap.

El següent joc s’ha decantat per al del Genovés amb un val i 15. Amb els dos jugadors disparant des del fons, en el moment que Moltó no trobava careta o muralla, Tonet IV passava a dominar el joc, inclòs en accions defensives. El mitger ha acabat fent claudicar al barxetà perquè no ha donat cap pilota per perduda.

Tonet IV ha rematat la feina gràcies a les seues virtuts defensives. La fam per cada quinze ha impedit que Moltó retallara distàncies, una vegada que este s’ha activat i ha passat a l’atac des del dau. En el moment que el genovesí ha disposat d’una oportunitat amb val, ha enviat la pilota a la llotgeta per a deliri dels aficionats.

Això no obstant, Moltó no havia dit la seua última paraula. Tonet IV ha buscat la seua zona de confort i Moltó ho ha aprofitat. El del Genovés ha avançat metres per a matar des de la posició que més controla, però el de Barxeta també ha sabut defendre’s i ha bombardejat a Tonet IV per a sumar el primer joc (15-5) des del rest.

La treta ha facilitat que Moltó s’adjudicara altre tanteig (15-10). Tonet IV ha patit l’esforç físic i el de Barxeta ho ha captat. El genovesí es quedava a prop del rebot i Moltó no ha permés que Tonet IV se sobreposara.

A partir d’ací, Tonet IV ha tret les forces que tenia estalviades, que sumades a la seua fam o competitivitat, li han aportat un plus per a tancar els dos últims jocs a favor seu. Ara si, el del Genovés ha buscat les posicions capdavanteres, on ell és el més dominador i ha funcionat. La mentalitat guanyadora no anava a canviar i des del rest, Tonet IV ha tancat la partida. A la mínima ocasió, el del Genovés ha encarat les llotgetes, elevant la pilota des del 9 si era possible, amb la intenció de tancar el duel i coronar-se de nou amb el fris grec.

Abans del començament de la partida, els aficionats han realitzat un merescut homenatge a Miguel Brines, El Coeter, que ha estat l’encarregat de dur el trofeu del campió i a la seua vegada ha estat obsequiat per Tonet IV i Moltó amb una camiseta oficial de la competició amb el seu nom.

En el lliurament de trofeus han participat Joan Carles Cuenca, representant de la Generalitat; Rafael Llopis, representant de CaixaBank; Josep Maria Soriano, representant de la Fundació per la Pilota; i Ricardo Sales, representant de la Federació de Pilota Valenciana.

Font d’imatge i text: Fundació per la Pilota Valenciana.