Danny MacAskill, l’escocès virtuós del bicitrial

1 minut de lectura
Ja fa 9 anys que l’escocès va donar-se a conèixer arreu del món amb un vídeo de 5 minuts. Té més de 38 milions de reproduccions a Youtube.

Danny MacAskill va saltar a la fama fa una mica més de 9 anys. Un vídeo enregistrat pel seu company de pis en què se’l veia fent diverses accions de mèrit i de risc dalt d’una bicicleta en ple centre urbà van causar sensació a les xarxes i als mitjans. Va ser el seu salt a la fama, l’adéu a la seva feina anterior allunyada de l’esport i l’inici d’una trajectòria professional amb anuncis de televisió, patrocinis sonats de GoPro o de Red Bull i vídeos d’alt nivell tècnic en què demostra el seu virtuosisme sobre les dues rodes. Podeu recuperar aquell primer vídeo, que tot i ser espectacular, només era un tastet del que havia d’arribar:

Alguns dels millors especialistes del món de bicitrial han sorgit a Catalunya. Llegendes com Ot Pi, Dani Comes o les germanes Abant han portat aquest esport a nous horitzons en tècnica, habilitat i triomfs en campionats del món i també en altres terrenys allunyats de la competició. És en aquest darrer espai on MacAskill brilla com ningú. Amant de l’espectacle, ha estat conegut com la referència de l’street trial, però el cert és que el seu èxit es deu a la capacitat camaleònica per adaptar-se a qualsevol terreny des del risc i amb moviments impensables sobre la bicicleta.

Home of trails, la darrera gran referència

El passat mes d’abril va protagonitzar un nou vídeo espectacular amb molta més muntanya del que és habitual. El motiu, promocionar un dels cantons de Suïssa amb un dels ciclistes locals de referència: Claudio Clauori, un dels habituals a la copa del món de BTT. El resultat, ja us ho avancem, atrapa:

Els més curiosos també podeu veure com es va enregistrar aquest magnífic vídeo promocional, amb unes quantes patacades sonades: