Campiones sense límits, el nou documental de Paqui Méndez València promou un treball que es fixa en les dificultats de les esportistes joves per tirar endavant les seves carreres

Aquest mes de novembre el Saló d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina de València ha acollit la presentació del documental “Campiones sense límits”.

Paquí Méndez és la directora d’un nou projecte audiovisual que en forma de curt documental retrata la situació de les dones esportistes del País Valencià des d’una perspectiva de gènere crítica amb la realitat actual. Méndez ja va dirigir fa un parell d’anys el documental “Campiones invisibles”, un treball que recomanem plenament i que podeu veure aquí.

El documental produït per la Fundació Esportiva Municipal i l’Ajuntament de València es fixa en la realitat d’esportistes joves que han demostrat poder competir al màxim nivell i que es troben en una disjuntiva: apostar per intentar fer carrera professional (sempre condicionades a les possibilitats econòmiques que ofereixen les seves disciplines) o apostar pels estudis i l’entrada al món laboral deixant l’esport en un segon terme. Una mirada cap a les dificultats de les dones esportistes per desenvolupar la seva carrera que compta amb veus destacades del panorama esportiu del País Valencià com Eva Coronado i Ariadna Edo (Natació), Carmen Boix (Automobilisme), Elena Vicente (Kick Boxing) o Lucía Sempere (Escalada).

Esportistes amb talent que interpel·len al conjunt de la societat per avançar cap a una paritat real en el món de l’esport exposant les seves dificultats: poca presència als mitjans de comunicació, trencar un sostre de vidre, desigualtat econòmica envers les competicions masculines o manca d’adequació d’algunes instal·lacions són alguns dels elements que es posen sobre la taula. El documental constata que és la falta d’oportunitats i de suports el que impedeix que tinguin carreres d’èxit al màxim nivell internacional.

El documental s’ha estrenat aquest mes de novembre amb una primera projecció a València i estarà disponible a les xarxes el proper 8 de març de 2019, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Tràiler del documental “Campiones sense límits”

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!