Eva Naranjo s’acomiada després de perdre el combat pel títol mundial

2 minuts de lectura
Aquest cap de setmana Eva Naranjo ha tancat la seva trajectòria esportiva a l’elit amb una derrota en el combat de boxa més important de la seva carrera

Nascuda a Castella – la Manxa però resident a la Marina Baixa des de petita, la púgil de La Nucia ha dit adéu al ring aquest cap de setmana. Eva María Naranjo havia anunciat que es retirarà de la competició d’elit si perdia el combat pel títol mundial amb l’objectiu de centrar esforços en altres facetes de la seva vida com la tasca de regidora del PP a La Nucia, la població on viu i on compta amb un gimnàs i centre de formació en esports de contacte, especialment en el Muay Thai.


És en aquesta disciplina de boxa tailandesa on Eva Naranjo ha construït la seva carrera d’èxit en pavellons i gimnasos d’arreu del món. En una disciplina amb poc recorregut mediàtic a casa nostra malgrat el creixement del nombre de practicants en els darrers anys, l’alacantina es va arribar a proclamar campiona del món de Muay Thai en cinc ocasions diferents. Naranjo també és pentacampiona d’Europa i nou cops vencedora del campionat d’Espanya en aquesta modalitat. Sens dubte, una de les boxejadores amb millor palmarès de casa nostra que en els darrers anys va decidir fer el salt a la boxa clàssica i que fins i tot va arribar a somiaren ser olímpica abans de seguir el camí de la boxa professional.

Eva Naranjo, al ring / Twitter Eva Naranjo

Amb 40 anys arriba el moment de la retirada per a Naranjo després que ella mateixa advertís públicament que el 2017 seria el seu darrer any competitiu després de ser escollida com a regidora d’indústria i comerç a mig mandat municipal del seu poble. Malgrat l’anunci va decidir seguir endavant amb el somni de guanyar un títol mundial WBC en boxa. Després d’un rècord impol·lut aquest 2019 s’havia guanyat l’oportunitat de lluitar contra la vigent defensora del títol però el cinturó, finalment, no s’ha mogut de lloc.

La mexicana Mariana “Barby” Juárez competia a casa i ha fet valer la seva experiència i la condició d’amfitriona per endur-se amb claredat el combat i el títol mundial del pes gall després de 10 assalts per decisió unànime del jurat (97-93, 97-96 i 98-92). Un combat igualat en els primers assalts on de mica en mica Naranjo va començar a mostrar símptomes d’esgotament i en què Juárez va aprofitar per passar a l’ofensiva davant la resistència de la valenciana. Després de dotze victòries en dotze combats, Naranjo va haver de cedir a Fresnillo.

Un gran combat per tancar una llarga trajectòria esportiva que ja veurem si decideix reobrir de nou més endavant mentre continua sent l’entrenadora del planter de La Nucia que ja fa alguns anys que destaca als campionats d’Espanya de Muay Thai i mentre es prepara per assumir més pes polític a l’agrupació local del PP a La Nucia.